Najstarejše slovensko mesto vabi, da ga obiščete. Znamenitosti Ptuja prepričajo vsakega turista in popotnika, v termah pa se lahko prepusti razvajanju in uživanju… V velikem vodnem parku so številne vodne atrakcije, ki ponujajo obilico zabave in adrenalina. Zunanji in notranji bazeni, veliki in razburljivi tobogani, počasna reka in bazen z valovi so prava priložnost, da se v Terme Ptuj preprosto morate zapeljati. Več o ponudbi lahko najdete tukaj.

V termah so se razvajali že stari Rimljani

Terme Ptuj so tudi pravo mesto za vse, ki si želijo povrniti ali okrepiti svoje zdravje, saj ptujski termalni vrelci pomagajo lajšati revmatična obolenja, bolezni kosti in hrustanca, imajo pa tudi blagodejne učinke pri nekaterih nevroloških obolenjih. Blagodejne učinke termalne vode iz Term Ptuj so poznali že Rimljani, ki so osnovali Petovio – današnji Ptuj, najstarejše slovensko mesto. Več informacij: Terme Ptuj.

V neposredni bližini term je tudi igrišče za golf Ptuj z 18-imi igralnimi polji, ki se razprostira na več kot 50 hektarjih in je zaradi razgibanosti ter velikega števila vodnih ovir potoka Studenčnice in dveh jezer nekaj posebnega. Okolica term pa ponuja tudi veliko možnosti za aktivni oddih: od kolesarskih izletov po okolici, tenisa, Ptujsko jezero pa omogoča smučanje na vodi, deskanje, jadranje, kajtanje, vožnjo s kanuji in še marsikaj drugega.

Z vlakom do popustov

Vsi obiskovalci term, ki boste pripotovali z vlakom, boste lahko pri celodnevni vstopnici v Termalnem parku lahko uveljavljali kar 50 odstotkov popusta in 20-odstotni popust na wellness storitve Valens Augusta wellnessa v Grand Hotelu Primus. Ob nakupu vstopnice samo predložite dnevno železniško vozovnico.

Vozni red najdete v iskalniku voznega reda.

Več informacij:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].