Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vozovnica vlak Koper + bus Koper-Piran/Lazaret

Skupaj z avtobusnim prevoznikom Arriva vam ponujamo na vseh naših prodajnih mestih nakup kombinirane vozovnice za potovanje z vlakom do Kopra in naprej z avtobusom do obalnih krajev: Piran, Fizine (Valeta, Lucija TPC, Lucija, Portorož), Strunjan (Belvedere), Simonov zaliv (Izola Mehano, Izola), Koper Žusterna in Lazaret (Debeli Rtič, Ankaran) in nazaj.

Cena za prevoz z vlakom do Kopra se obračuna po veljavnem ceniku Slovenskih železnic, kot je razvidno tudi v iskalniku voznega reda. Cena za prevoz z avtobusom do ostalih obalnih mest pa se obračuna po ugodnem ceniku prevoznika Arriva za potnike SŽ.

Ob nakupu Kombinirane vozovnice prejmete tudi “Duplikat” vozovnice. Kombinirano vozovnico hranite za potovanje z vlakom, duplikat pa oddate ob vstopu na avtobus vozniku avtobusa.