City Star International

Vozovnice City Star International so vozovnice za povratna potovanja posameznikov in skupin do pet potnikov. Vozovnica je namenjena za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko, Slovaško, Hrvaško in v Srbijo. Za povratna potovanja posameznikov in skupin v Srbijo in na Hrvaško veljajo za skupine do 5 potnikov naslednji popusti:

  • prvi potnik plača polno ceno,
  • za potovanje v Srbijo imajo otroci od 6. do dopolnjenega 12. leta starosti 75 odstotkov popusta,
  • za potovanje na Hrvaško imajo otroci v starosti do 6. let ter otroci v starosti od 6. do 15. let, ki potujejo v spremstvu staršev ali starih staršev, brezplačen prevoz.

Vozovnice po ponudbi City Star za povratna potovanja v Srbijo in na Hrvaško veljajo en mesec, potovanja so dovoljena vse dni – brez časovnih omejitev.

Vozovnice za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko ali Slovaško, se izdajajo za enosmerna in povratna potovanja v 1. in 2, razredu za posamezne potnike (odrasle in otroke od 6 -15 let starosti) ter pse. Cena povratnega potovanja je dvojna cena enosmernega potovanja.

Cene vozovnic so pavšalne – conske, višina je določena pavšalno ali po kilometrski coni, otrok od 6. do 15. leta starosti plača 50 odstotkov od cene za odraslo osebo, za psa se plača 50 odstotkov od cene 2. razreda za odraslo osebo, ne glede na razred potovanja odrasle osebe. Cena vozovnice je seštevek cen v prevozu sodelujočih železnic.

Obstajata dva nivoja cen, prvi nivo predstavlja ceno za potovanje v cenejšem kontingentu mest (nivo 1) in drugi za potovanje v kontingentu mest z višjo ceno (nivo 2).

Število vozovnic po ponudbi City Star za potovanje iz Slovenije v Nemčijo, Avstrijo, na Češko ali Slovaško je omejeno. Vozovnice veljajo 1 mesec, potovanje je dovoljeno vse dni v tednu. Na čezmejnih vlakih je dovoljeno potovati le tisti dan in z vlakom, za katerega je izdana brezplačna rezervacija. Če brezplačnih rezervacij ni mogoče izdati, vozovnice po ponudbi City Star ni mogoče kupiti.