Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

City Star

Vozovnice City Star so vozovnice za povratna potovanja posameznikov in skupin do pet potnikov. Vozovnica je namenjena za potovanje iz Slovenije na Hrvaško, v Srbijo* in Severno Makedonijo*. Za povratna potovanja posameznikov in skupin v Srbijo in na Hrvaško veljajo za skupine do 5 potnikov naslednji popusti:

  • prvi potnik plača polno ceno,
  • za potovanje v Srbijo imajo otroci od 6. do dopolnjenega 12. leta starosti 75 odstotkov popusta,
  • za potovanje na Hrvaško imajo otroci v starosti do 6 let ter otroci v starosti od 6 do 15 let, ki potujejo v spremstvu staršev ali starih staršev, brezplačen prevoz.

Vozovnice po ponudbi City Star za povratna potovanja v Srbijo in na Hrvaško veljajo en mesec, potovanja so dovoljena vse dni – brez časovnih omejitev.

Cene vozovnic so pavšalne – conske, višina je določena pavšalno ali po kilometrski coni, otrok od 6. do 15. leta starosti plača 50 odstotkov od cene za odraslo osebo, za psa se plača 50 odstotkov od cene 2. razreda za odraslo osebo, ne glede na razred potovanja odrasle osebe.

*Zaradi prekinitve železniškega prometa nakup vozovnic City Star za potovanja v Srbijo in/ali Severno Makedonijo trenutno ni mogoč.