Na slovenskem železniškem omrežju potekajo številna investicijska dela, ki na dolgi rok prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet, več možnih vlakovnih povezav, prenovljene postaje in postajališča.

V času gradbenih del prihaja do ovir v prometu, ki zahtevajo organizacijo nadomestnih prevozov, vpeljavo počasnih voženj mimo gradbišč itd. ter posledično odmik od voznih redov vlakov oz. zamude.

Posebnosti (zamude, ovire in nadomestni avtobusni prevozi) v prometu lahko preverite v iskalniku voznega reda na spletni strani www.slo-zeleznice.si in na Pomoč uporabnikom in stanje v prometu.

Načrtovana dela in pričakovane ovire na železniškem omrežju (po tednih)

Družba SŽ – Infrastruktura, d. o. o., ki je zadolžena za upravljanje in vzdrževanje železniške infrastrukture ter vodenje železniškega prometa redno, po tednih objavlja vse večje planirane zapore, ki vplivajo na odvijanje železniškega prometa na omrežju Slovenskih železnic.

Te informacije lahko najdete na:

Načrtovana dela na železniškem omrežju (po posameznih tednih)

Projekti na javni železniški infrastrukturi

Za gradnjo in obnovo javne železniške infrastrukture je pristojna Direkcija RS za infrastrukturo. Vse že izvedene projekte, projekte v izvajanju ter projekte, ki se načrtujejo si lahko ogledate na spletni strani www.krajsamorazdalje.si