Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Stični podatki

SŽ-Potniški promet, d.o.o.
Kolodvorska 11, 1506 Ljubljana
Poslovni prostori: Trg OF 7/8, Ljubljana

Tajništvo:
01 29 12 402
[email protected]

Informacije za potnike

Potrebujete informacijo o voznem redu? Kako najhitreje priti iz Ljubljane v Maribor? Na kateri vlak lahko vzamete s seboj kolo? Vas zanima cena vožnje iz Novega mesta v Ljubljano? Iščete izgubljeni predmet?

Na voljo smo vam vsak dan med 6.00 in 22.00.

080 81 11 (brezplačna številka za klice iz Slovenije)
+386 1 29 13 331 (številka za klice iz tujine)
[email protected]

Prodajna mesta in delovni časi

Naročanje posebnih prevozov

Večje skupine in posebni vlaki

Želite organizirati potovanje skupine po Sloveniji? Morda naročiti poseben vagon ali vlak v tujini/iz tujine? Za vsa posebna naročila storitev za večje in organizirane skupine nam pišite na:

[email protected]

Osebe z omejeno mobilnostjo

Potrebujete nasvet ali pomoč pri organiziranju potovanja za osebo, ki uporablja invalidski voziček ali potrebuje pri gibanju posebno pomoč?

Pomagali vam bomo na:

+386 1 29 13 391
[email protected]

Reklamacije, pritožbe in pohvale

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Veseli bomo vaših predlogov, pohvale bomo sprejeli kot nagrado za naš trud, pritožbe pa bomo vzeli kot izziv za izboljšave.

In če želite urediti povračila vozovnic v skladu s tarifnimi pogoji, nam pišite na:
[email protected]

Ob delovnikih smo vam med 8.00 in 15.00 na voljo tudi za klice:
080 19 10 (brezplačna številka za klice iz Slovenije)

Marketing in trženje

S Slovenskimi železnicami se vsako leto prepelje skoraj 14 milijonov potnikov, na naših tirih pa skozi mesta in vasi širom Slovenije vozi preko 500 vlakov. Vsak dan smo vidni sto tisočem očem. In ponujamo vam, da se jim pokažete tudi vi. Če želite oglaševati na vlakih, železniških postajah ali z nami organizirati odmevne promocijske akcije, nam pišite na:

[email protected]

Spletne strani & družbena omrežja

Nam želite sporočiti predloge, kako našo spletno stran izboljšati? Želite z nami organizirati kakšno nagradno igro na spletu ali družbenih omrežjih?

Z veseljem vam bomo odgovorili na:

[email protected]