Skiroji in e-skiroji (električni skiroji) so eden od načinov razvoja mikromobilnosti in bolj trajnostnega načina potovanja.

Prevoz skirojev ali e-skirojev v vlaku je dovoljen in brezplačen.

Ker pa na vlakih ni posebnega mesta za shranjevanje skirojev, veljajo pri prevozu določena priporočila in navodila. Skiro imejte v vlaku pri sebi tako, da ne moti ali ovira prehoda in varnosti vas in ostalih potnikov. Skiro v vlak naložite sami, pazite nanj med prevozom in ga sami tudi razložite z vlaka. Za kakršnekoli dodatne informacije ali usmeritev se obrnite na vlakospremno osebje.

Zložljiv skiro ali e-skiro

Tovrstni tip skiroja se lahko v vlaku namesti pod ali ob sedeže (kjer je to mogoče) na način, ki ne moti ali ovira prehoda in varnosti ostalih potnikov.

Skirojev ni dovoljeno odlagati na sedeže ali na prtljažne police nad sedeži.

Nezložljiv skiro ali e-skiro

Če potujete z nezložljivim skirojem priporočamo, da imate skiro ob sebi in se usedete na zložljiv sedež (ti sedeži se nahajajo ob prostoru namenjenemu za prevoz koles, velja za vlake Stadler).

Na ostalih vlakih priporočamo, da imate skiro ob sebi in se usedete na sedeže v bližini vstopnih oz. izstopnih vrat tako, da ne motite ali ovirate prehoda in varnosti sebe in drugih potnikov.

Skiro naj ne moti ali ovira prehoda in varnosti potnikov.

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].

 S kolesom na vlak

Preverite, kako lahko vzamete svoje kolo na potovanje z vlakom.

Več informacij lahko najdete na:

S kolesom na vlak