Slovenija gre naprej! Za vse navdušene nogometne privržence se odpira nova priložnost, da doživijo vzdušje evropskega prvenstva in osmine finala na nov način! Slovenske železnice organiziramo posebni navijaški vlak, ki bo 1. julija 2024 vozil neposredno od Ljubljane do Frankfurta in nazaj, za ogled nogometne tekme med Slovenijo in Portugalsko na prvenstvu UEFA Euro 2024.

S to izjemno priložnostjo se navijačem ponuja udoben in varen način potovanja, ki obenem omogoča neposredno povezavo med Ljubljano in prizoriščem tekme v Frankfurtu, za okrepčilo na poti pa bo na voljo tudi restavracijski vagon s pijačo in hrano (prigrizki, sendviči, hrenovke in kranjske klobase).

Opis potovanja in vozni red

Izredni navijaški vlak bo s postaje Ljubljana odpeljal ob 4.12 zjutraj, kar bo navijačem omogočilo pravočasen prihod na železniško postajo Frankfurt am Main Stadion (17.00), ki se nahaja v neposredni bližini nogometnega stadiona Frankfurt Arena.

Vozni red vlaka 13423: Ljubljana – Frankfurt (M) Stadion (1. julij 2024)

PostajaPrihodOdhod
Ljubljana4:12
Kranj4:354:37
Lesce Bled5:005:20
Jesenice5:326:10
Frankfurt (M) Stadion17:00

Vozni red vlaka 13422: Frankfurt (M) Stadion Ljubljana (2. julij 2024)

PostajaPrihodOdhod
Frankfurt (M) Stadion1:00*
Jesenice11:3112:00
Lesce Bled12:1112:18
Kranj12:3912:41
Ljubljana13:09
Opomba:

*Odhod izrednega navijaškega vlaka s postaje Frankfurt (M) Stadion nazaj proti Ljubljani je načrtovan* ob 1.00 uri zjutraj.

Z operaterjem je dogovorjeno, da bo vlak odpeljal nekoliko kasneje, v kolikor se bodo igrali še podaljški ali izvajale enajstmetrovke.

Kako do prizorišča tekme (Frankfurt arena)?

Železniška postaja Frankfurt am Main Stadion se nahaja v neposredni bližini stadiona Frankfurt arena, ki je oddaljen le prijetnih 15 minut hoje.

Nazaj v Slovenijo

*Odhod izrednega navijaškega vlaka s postaje Frankfurt am Main Stadion nazaj proti Ljubljani je načrtovan* ob 1.00 uri zjutraj. Z operaterjem je dogovorjeno, da bo vlak odpeljal nekoliko kasneje, v kolikor se bodo igrali še podaljški ali izvajale enajstmetrovke.

Cenik vozovnic in podrobnosti

Vlak bo v sestavi 5-ih potniških vagonov* s sedeži 2. razreda in restavracijskim vagonom. V vlaku je na voljo 288 mest.

Direktni navijaški vlak Slovenskih železnic do Frankfurta (1. julij) [RAZPRODANO]

Vsi potniki na potovanju morajo imeti pri sebi veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) za prehod državnih mej.

Na voljo so samo povratne vozovnice 2. razreda, katerih cena je enotna in znaša 159 EUR (vključena tudi obvezna rezervacija sedeža, enak sedež bo veljal pri potovanju nazaj).

*Vsa prosta mesta so razprodana (28. 6. 2024).

Ostale vozovnice za prevoz z navijaškim vlakom ne veljajo. Brez vozovnice in pripadajoče rezervacije sedeža vstop v vlak ni mogoč, stojišča niso na voljo.

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na večjih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da postanete del nogometne zgodovine in doživite nepozabno izkušnjo na UEFA Euro 2024.

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].

Ostale možnosti potovanja z vlakom na UEFA Euro 2024 v Nemčijo:

Z vlakom na UEFA Euro 2024 v Nemčiji

Nove direktne vlakovne povezave z Avstrijo.