Tudi letos lahko na prvo soboto v marcu tradicionalno obiščete Jurčičevo pot. Jubilejni 30. pohod po Jurčičevi poti bo potekal v soboto, 2. marca 2024, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore.

Pohodniki se bodo že v Višnji Gori lahko ustavili pri Hiši kranjske čebele, ki bo postregla tudi z medenim okrepčilom, nato pa jih bo pot vodila mimo starega gradu grofov Višnjegorskih čez Polževo, vse do  Jurčičeve rojstne Muljave. Tisti z največ energije bodo lahko pot podaljšali vse do Krke.

30. Pohod po Jurčičevi poti je posvečen 180-letnici rojstva pisatelja Josipa Jurčiča.

Na približno 12 kilometrov dolgi poti bodo domača turistična, kulturna in gasilska društva skrbela za dobro počutje in okrepčilo, še posebej veselo pa bo na zaključni prireditvi na Jurčičevi domačiji ob 11.30 uri. Slavnostni govorec na zaključni prireditvi bo predsednik Državnega sveta Marko Lotrič. Organizatorji pripravljajo tudi posebno glasbeno presenečenje. Za zabavo na zaključni slovesnosti bo poskrbel DEJAN VUNJAK in Brendijeve barabe.

 

Vir in več informacij: www.ivancna-gorica.si

 

Na prireditev se brezplačno zapeljite z vlakom

Vlaki LP 3281 (Ljubljana – Višnja Gora – Novo mesto), 3282 (Metlika – Višnja Gora – Ljubljana) in 3288 (Metlika – Višnja Gora – Ljubljana) bodo na dan prireditve ojačani. Podrobnejši vozni red si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Prevoz za potnike, ki potujejo 2. marca na Jurčičevo pot bo na relaciji Ljubljana – Višnja Gora/Ivančna Gorica in obratno ter Novo mesto – Višnja Gora/Ivančna Gorica brezplačen .

Kako do brezplačne vozovnice? Če si želite zagotoviti brezplačni prevoz, se obvezno prijavite na elektronski naslov: @ – . . Na dan pohoda boste na prodajnem okencu vstopne postaje ali pri vlakospremnemu osebju povedali, da potujete na Jurčičev pohod in dobili boste brezplačno vozovnico.

 

Organiziran bo tudi izredni vlak na relaciji Višnja Gora – Novo mesto.

 

Vozni red izrednega vlaka (2. 3. 2024):

 

Postaja Odhod
Višnja Gora 14.55
Polževo 14.59
Ivančna Gorica 15.03
Šentvid pri Stični 15.07
Radohova vas 15.11
Gaber 15.15
Šentlovrenc 15.18
Velika Loka 15.21
Štefan 15.24
Ponikve 15.33
Mirna Peč 15.41
Novo mesto 15.51
Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih železniških postaj,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Z vlakom na Hrvaško.