Staro mestno jedro Beljaka ima v božičnem času, ko cerkveni stolp Stadtpfarrkirche zažari kot prižgana sveča nad strehami posebno vzdušje. Družite se lahko ob okrašenih kočah, uživate v kulinaričnih dobrotah in lesketajočih se čarobnih lučkah ter pustite, da vas vonj po sveže pečenih piškotih navdahne z veselim božičnim pričakovanjem.

Zimske čevlje lahko zamenjajte za drsalke in se zavrtite na drsališču pred mestno hišo.

Božični sejem 2023 je odprt vsak dan od 18. novembra do 24. decembra.

 

V Beljak z vlakom:

Do Beljaka lahko enostavno potujete z vlakom, kar je v tem prazničnem času še posebej pravljična izkušnja. Ne samo zaradi čudovite pokrajine, ki drsi mimo vlaka, temveč tudi zato, ker se tako lahko izognemo nepotrebnemu hitenju in spopadanju z gnečo na cestah ter že čas na poti izkoristimo za druženje s prijatelji, kramljanje, igro, branje knjige, počitek ipd.

 

https://potniski.sz.si/beljak/


V evropska adventna mesta

Tudi v mestih širom Evrope bodo zaživeli božični sejmi, katere lahko obiščete z vlakom, ki je v teh prazničnih dneh lahko še posebej pravljičen. Na naši spletni strani lahko najdete nekaj namigov za obisk.

https://potniski.sz.si/novice/2023/11/v-evropska-adventna-mesta/

 

Potovati z vlakom je trajnostno.

Po podatkih Evropske komisije predstavlja železniški promet 0,4 % emisij toplogrednih plinov iz prometa, medtem ko cestni promet kar 76,7 %. Potovanja z vlakom postajajo tako še bolj popularna.

 

Dodatne informacije o potovanju lahko dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].