Neokrnjena zimska idila, športni duh, pester spremljevalni program. Med 22. in 26. 2. ter med 28. 2. in 5. 3. dolina pod Poncami gosti FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023.

Kako brezplačno z vlakom do Jesenic in naprej s posebnim brezplačnim avtobusom?

S katere koli železniške postaje v Sloveniji se do Jesenic in nazaj lahko z vlakom peljete brezplačno.

Na potniški blagajni ali, če je ta na vaši vstopni postaji zaprta, v vlaku predložite vstopnico za prireditev Planica 2023, na osnovi katere prejmete:

  • brezplačno povratno vozovnico za vlak ter
  • vavčer za brezplačni prevoz z izrednimi, za namen prireditve organiziranimi avtobusnimi prevozi izpred železniške postaje Jesenice do Rateč (Ledine) in nazaj.

Brezplačni avtobusni prevoz z Jesenic do Rateč (Ledine) in nazaj je mogoč le z vavčarjem, ki ga prejmete na potniški blagajni ali v vlaku primeru, da je potniška blagajna v času odhoda zaprta.

Vavčer za brezplačni avtobusni prevoz velja samo za izredne, za namen prireditve organizirane avtobusne prevoze in vozijo po navedenem spodnjem voznem redu.

Vavčer ne velja na rednih javnih avtobusnih linijah, ki vozijo med Jesenicami in Ratečami.

Vozni redi

Za obisk FIS svetovnega prvenstva so tudi letos, v dneh med 22. in 26. 2. ter med 28. 2. in 5. 3., zagotovljeni okrepljeni redni vlaki do Jesenic ter nekaj izrednih vlakov.

Izpred železniške postaje Jesenice do Planice bodo za potnike vse tekmovalne dni organizirani posebni, za namen prireditve organizirani brezplačni izredni avtobusni prevozi. Avtobusi bodo vozili do Rateč (Ledine), od koder do prizorišča sledi le še krajši, približno 15-minutni sprehod.

Odhodi izrednih avtobusov izpred železniške postaje Jesenice in v povratku z Rateč (Ledine) niso vezani na prihode/odhode vseh vlakov, temveč so izbrani le najbolj optimalni prihodi/odhodi rednih in izrednih vlakov, ki so najbolj smiselni za ogled dnevnega tekmovalnega programa v Planici.

Vozni red rednih in izrednih vlakov, vezanih na brezplačne izredne avtobuse:

Vozne rede vlakov z drugih postaj in postajališč do Ljubljane oziroma do Jesenic si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Z Jesenic do Rateč in nazaj tudi z rednimi plačljivimi avtobusi

Za prihode z ostalimi rednimi vlaki na Jesenice je možno nadaljevanje poti tudi z rednim javnim avtobusnim prevozom do Rateč, a je ta avtobusni prevoz plačljiv. Za redni javni avtobusni prevoz vavčerji ne veljajo.

Omenjeni redni, plačljivi avtobusi imajo na Jesenicah odhode in prihode na avtobusni postaji Jesenice, ki se nahaja nasproti železniške postaje Jesenice (čez cesto).

Lahko kupim vstopnico za prireditev na železniški postaji?

Vstopnice za FIS svetovno prvenstvo v Planici lahko kupite tudi na železniških postajah v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru.

Več informacij lahko dobite:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na brezplačni telefonski številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected] in
  • na spletni strani organizatorja www.planica2023.si.