Lei Lei! – z vlakom obiščite Beljak (Villach), najbolj noro pustno mesto v Avstriji!

Pustna sobota (10. februar 2024):

Vrhunec pusta v Beljaku predstavlja pustna sobota, ki jo organizira t.i. “Beljaški pustni ceh”. To je vrhunec norčavega in šaljivega praznika v mestu, ko si vsi meščani (tudi zaposleni v trgovinah, restavracijah in pisarnah) nadenejo pustne maske, glasbene skupine pa že od jutra ustvarjajo odlično vzdušje na ulicah. Organiziran je tudi obsežen otroški program, ki otrokom ta dan pusti v zelo lepem spominu.

Vsako leto poteka tudi tradicionalna popoldanska parada (začne se ob 14. uri), ki se je udeleži okoli 150 skupin z več kot 3000 udeleženci. Izbor spremlja več deset tisoč obiskovalcev. Najlepše in najbolj dovršene maske oceni žirija in jih nagradi v različnih kategorijah.

Dodatne informacije lahko najdete na www.villacher-fasching.at in www.visitvillach.at.

 

V Beljak (Villach) z vlakom:

Do najbolj norega pustnega mesta v Avstriji lahko potujete z vlakom, kar je še posebej dodatna lepa izkušnja. Ne samo zaradi čudovite pokrajine, ki drsi mimo vlaka, temveč tudi zato, ker se tako lahko izognemo nepotrebnemu hitenju in spopadanju z gnečo na cestah ali z iskanjem prostih parkirnih mest ter že čas na poti izkoristimo za druženje s prijatelji, kramljanje, igro, branje knjige, počitek ipd.

https://potniski.sz.si/beljak/

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].