Ob vznožju trdnjave Hohensalzburg, ki stoji neposredno ob salzburški katedrali, se odvija svetovno znani in eden najstarejših avstrijskih božičnih sejmov. Ni pa to edini božični sejem v Mozartovem mestu.

 

Salzburški božični sejem v središču mesta

Salzburški božični sejem se nahaja ob vznožju trdnjave Hohensalzburg in okrog veličastne salzburške katedrale. Čakajo vas božične stojnice in obsežen program dogodkov, kot so zborovsko petje pred katedralo, godba na pihala in razstava jaslic na dvorišču bližnje Salzburške rezidence.

Kje: Na trgu Residenzplatz, pred katedralo
Kdaj: 23. november – 1. januar 2024

 

Adventna čarovnija na trdnjavi Hellbrunnu

Mogočno dvorišče, pot osvetljena z baklami in velik adventni koledar so le del čarovnije na trdnjavi Hellbrunn. Čarovnijo dopolnjujejo mamljive dobrote in odlična ponudba izvirnih božičnih darila dodatno popestri vzdušje. Otroci pa lahko uživajo v vožnji s sanmi, ki jih vlečejo pravi severni jeleni in v zanimivem zabavnem programu.

Kje: Na dvorišču trdnjave Hellbrunn
Kdaj: 23. november – 24. december 2023

 

Božični sejem na trgu Mirabell

Sejem na trgu Mirabell je zmeraj izjemno priljubljen. Kulinarične dobrote, kuhano vino in prisrčno okrašene stojnice kar vabijo obiskovalce, da se ustavijo in pobrskajo. Ta osrednja tržnica je enostavno dostopna ter le nekaj minut hoje od železniške postaje.

Kje: Mirabell, Goethestraße
Kdaj: 23. november – 24. december 2023

 

V Salzburg z vlakom:

Do Mozartovega mesta lahko potujete z vlakom, kar je v tem prazničnem času še posebej pravljična izkušnja. Ne samo zaradi čudovite pokrajine, ki drsi mimo vlaka, temveč tudi zato, ker se tako lahko izognemo nepotrebnemu hitenju in spopadanju z gnečo na cestah ter že čas na poti izkoristimo za druženje s prijatelji, kramljanje, igro, branje knjige, počitek ipd.

 

https://potniski.sz.si/salzburg-2/


V evropska adventna mesta

Tudi v mestih širom Evrope bodo zaživeli božični sejmi, katere lahko obiščete z vlakom, ki je v teh prazničnih dneh lahko še posebej pravljičen. Na naši spletni strani lahko najdete nekaj namigov za obisk.

https://potniski.sz.si/novice/2023/11/v-evropska-adventna-mesta/

 

Potovati z vlakom je trajnostno.

Po podatkih Evropske komisije predstavlja železniški promet 0,4 % emisij toplogrednih plinov iz prometa, medtem ko cestni promet kar 76,7 %. Potovanja z vlakom postajajo tako še bolj popularna.

 

Dodatne informacije o potovanju lahko dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].