Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

IJPP vikend vozovnice

Od 1. julija 2021 in do 30. junija 2022 sta na voljo novi IJPP ponudbi: dve vrsti IJPP vozovnic, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom:

1. Družinska IJPP vozovnica

Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 EUR za skupine do pet oseb in 30 EUR za skupine do 10 oseb.

»Družinska vozovnica IJPP« velja za vse proge Slovenskih železnic, za potovanje v 2. razredu lokalnega potniškega vlaka.

Ponudba omogoča izdajo »Družinske vozovnice za do 5 oseb (Družinska 5)« ter »Družinske vozovnice za do 10 oseb (Družinska 10), s tem, da mora biti za koriščenje ponudbe najmanj ena oseba starejša od 14 let in en otrok do 14. leta starosti.

Vozovnica za do 5 oseb velja največ za 5 oseb, medtem ko vozovnica za 6 do 10 oseb velja za največ 10 oseb. Pri obeh vrstah družinskih vozovnic je potreben izpolnjen pogoj, da skupaj potuje najmanj ena oseba, starejša od 14 let, in en otrok do starosti 14 let.

Prodaja vozovnic po ponudbi »Družinske vozovnice IJPP« je možna samo na prodajnih mestih s ST samo na nepersonificirano (neimensko) čip kartico IJPP.

2. Vikend vozovnica IJPP – 75%

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1.7.2021 do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Ponudba omogoča izdajo neimenske vikend vozovnice do 10 oseb z veljavnostjo za en dan, za potovanje ob sobotah, nedeljah in praznikih, in sicer:
– Enkratne vikend vozovnice IJPP katera omogoča enkratno vožnjo na izbrani relaciji,
– Dnevne vikend vozovnice IJPP katera omogoča neomejeno število potovanj na izbrani relaciji v istem dnevu.

Otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, ki potujejo v spremstvu odraslih, se vozijo brezplačno, pod pogojem da se zanje ne zahteva poseben sedež. Za otroke do 6. leta starosti za katere se zahteva poseben sedež se plača prevoznina kot za osebe starejše od 6 let.