IJPP vikend vozovnice

Do 30. 6. 2023, sta na voljo dve vrsti IJPP vozovnic, ki prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom:

1. Družinska IJPP vozovnica

Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 EUR za skupine do pet oseb in 30 EUR za skupine do 10 oseb.

»Družinska vozovnica IJPP« velja za vse proge Slovenskih železnic, za potovanje v 2. razredu lokalnega potniškega vlaka.

Ponudba omogoča izdajo »Družinske vozovnice za do 5 oseb (Družinska 5)« ter »Družinske vozovnice za do 10 oseb (Družinska 10), s tem, da mora biti za koriščenje ponudbe najmanj ena oseba starejša od 14 let in en otrok do 14. leta starosti.

Vozovnica za do 5 oseb velja največ za 5 oseb, medtem ko vozovnica za 6 do 10 oseb velja za največ 10 oseb. Pri obeh vrstah družinskih vozovnic je potreben izpolnjen pogoj, da skupaj potuje najmanj ena oseba, starejša od 14 let, in en otrok do starosti 14 let.

Nakup vozovnic po ponudbi »Družinske vozovnice IJPP« je možen samo na prodajnih mestih na železniških postajah, in sicer samo na nepersonificirano (neimensko) čip kartico IJPP. Na katerih železniških postajah lahko kupite IJPP vozovnice preverite na povezavi Prodajna mesta vozovnic.

2. Vikend vozovnica IJPP – 75%

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1.7.2021 do 30. 6. 2023 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Ponudba omogoča izdajo neimenske vikend vozovnice do 10 oseb z veljavnostjo za en dan, za potovanje ob sobotah, nedeljah in praznikih, in sicer:
– Enkratne vikend vozovnice IJPP katera omogoča enkratno vožnjo na izbrani relaciji,
– Dnevne vikend vozovnice IJPP katera omogoča neomejeno število potovanj na izbrani relaciji v istem dnevu.

Otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, ki potujejo v spremstvu odraslih, se vozijo brezplačno, pod pogojem da se zanje ne zahteva poseben sedež. Za otroke do 6. leta starosti za katere se zahteva poseben sedež se plača prevoznina kot za osebe starejše od 6 let.

Nakup vozovnic po ponudbi »Vikend vozovnica IJPP – 75%« je možen:

  • na prodajnih mestih na železniških postajah. Vozovnica se izda na nepersonificirano (neimensko) čip kartico IJPP. Prodajna mesta IJPP vozovnic preverite na povezavi Prodajna mesta vozovnic.
  • v vlaku, če vstopite na železniški postaji, kjer je prodajno mesto zaprto oz. ga ni. Vozovnica se izda na nepersonificirano (neimensko) čip kartico IJPP ali na listno relacijsko vozovnico. V primeru, da vozovnico kupite na vlaku, kjer je v času vstopa v vlak prodajno mesto odprto, je treba plačati še dodatek v višini 5,00 evra. V vlaku je nakup vozovnice mogoč le z gotovino.
  • preko spleta. Nakup je mogoč samo z nepersonificirano (neimensko) čip kartico IJPP.  Ob nakupu vozovnice se le-ta naloži na omenjeno kartico.

 

Čip kartico IJPP prejmete ob nakupu na prodajnih mestih na železniških postajah. Kartica velja za večkratne nakupe, zato priporočamo, da si jo skrbno shranite in uporabite za naslednje nakupe IJPP vozovnic.