Pred vami je prav zabavna družinska prigoda, pri kateri imajo glavno besedo romantika, razgibana pustolovščina in zelo sladka razvada. Čas je za malo drugačen izlet na Bled!

Z vlakom na Bled: tako preprosto in polno doživetij!

Veselo pričakovanje narašča iz minuto v minuto. Ko se sprevodnik približa vagonu in spusti prve potnike na vlak, se v otroških očeh zažari posebna iskrica radovednosti in veselja, da se tokrat odpravljajo na malo drugačen izlet, ki bo od prvega trenutka prežet s čisto pravo raziskovalno avanturo.

Mlada družina se je odločila, da bo konec tedna izkoristila za obisk prečudovitega Bleda – pa ne z avtomobilom. Po priporočilih prijateljev so se do dnevnega cilja odpravili kar z vlakom. Kot prvo so se izognili gneči na avtocesti in kot drugo, kar je še pomembnejše: prava avantura se je začela že med vožnjo.

Na vlaku je vedno zabavno

Vožnja z vlakom je prava mešanica različnih doživetij. Ker je tih in ravno prav hiter, so lahko opazovali okolico in lepote Slovenije, ki se izmenjujejo med vožnjo. Najprej kratek pozdrav mestu, potem pa naprej proti Gorenjski s pisanim razgled, ki ga zaznamujejo neskončni pašniki, gozdovi, pogledi na gore in ne nazadnje utrinki mest, skozi katere se vlak počasi zapelje. To je bila prava mala učna ura zemljepisa in prava opazovalna igra, v kateri je zmagal tisti, ki je na poti preštel največ krav.

Pa ne samo to, med vožnjo so imeli dovolj časa za vse najrazličnejše dejavnosti: mama je končno prebrala knjigo, očka je v časopisu prebral zadnje novice iz sveta športa, otroka pa sta ta čas izkoristila za različne dejavnosti: od barvanja, risanja do igranja z najljubšimi igračami. Skupaj z mami in očkom so klepetali ter še malo vadili nekaj najljubših pesmi. To je bil res pravi družinski “teambuilding”!

Hitro na cilju: slovenski biser z vrha!

Pot je minila hitro in pravo presenečenje je družino čakalo že na postaji na Bledu. Ljubka in urejena postaja, ki te za trenutek popelje v čisto druge čase in ki stoji na vrhu griča, jih je očarala. Že takoj se je odprl pogled na jezero, do koder pelje kratka potka.

V nekaj minutah so bili pri jezeru in veselje se je nadaljevalo: hranjenje labodov, štetje ribic, iskanje žabic na lokvanjih, namakanje nogic v osvežujoči vodi in prosto tekanje – da, tudi bosih nog!

Priložnosti za spominske fotografije in zabavne selfije ni manjkalo. Bled je vreden tudi najboljših filmskih scenarijev.

Po dolgem raziskovalnem sprehodu so želodčki zakrulili, napočil je čas za slastno malico. In na Bledu je seveda najboljša malica sladka! Na terasi Kavarne Park s čudovitim razgledom na celo jezero, otok in veličastni grad si je družina privoščila blejsko klasiko – kremšnito. Izlet se ne bi mogel končati bolj popolno!

Bled ponuja še veliko več

Če bi radi na Bledu doživeli še več, pa brez skrbi, ta gorenjski biser ponuja veliko različnih možnosti. Vsekakor priporočamo izlet s pletno do otoka ali romantično vožnjo s kočijo. V neposredni bližini so še pustolovski park, poletno sankališče in minigolf. Poleti se na Bled odpravite tudi samo na osvežitev na kopališču in sončenje, lahko pa se preizkusite v različnih vodnih športih v Savi.

Pot z vlakom je vedno nekaj posebnega!

Odkrijte vse slovenske bisere kar z vlakom, ki vas bo popeljal do najrazličnejših kotičkov naše države. Zakaj si ne bi to poletje postavili posebnega izziva in spoznali od blizu vsaj pet slovenskih biserov? Slovenske železnice vam bodo pri tem olajšale pot, saj je na voljo širok izbor ugodnih vozovnic. Ob koncih tedna in praznikih so vozovnice celo kar do 75 % cenejše.

Vir: Do slovenskega bisera z vlakom #video – siol.net

Potovanje z vlakom v evropska mesta.