Se sprašujete, kako na tekme ali koncerte v športnem centru Stožice v Ljubljani? Ali pa bi si morebiti radi stadion in dvorano samo ogledali, pa ni zagotovljenih dovolj parkirnih mest?

V kolikor niste Ljubljančanka oziroma Ljubljančan, se lahko do Ljubljane pripeljite z vlakom, nato pa se od glavne železniške postaje do športnega centra Stožice zapeljete z mestnim avtobusom, ali pa z lokalnim vlakom proti Kamniku vse do postajališča Ljubljana Brinje in nato peš ali s kolesom.

Z mestnim avtobusom

Do ŠC Stožice se lahko odpeljete z mestnim avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa na liniji 20 v smeri Novih Stožic do končne postaje. Od glavne železniške postaje do postajališč linije 20, ki vodi v ŠC Stožice, lahko izberete med tremi možnostmi:

  • lahko se odpravite po Vilharjevi ulici do Dunajske ceste, kjer vstopite v avtobus na postajališču Razstavišče,
  • lahko prečkate Vilharjevo ulico in pot nadaljujete po Železni cesti mimo Navja do postajališča Bežigrad na Linhartovi cesti,
  • lahko pa se odpravite do Bavarskega dvora in tam vstopite na avtobus na liniji 20 (smer Nove Stožice).

Preden se boste odpravili na mestni avtobus, si ne pozabite zagotoviti Urbane, s katero boste plačali vožnjo.

Celotno shemo postajališč avtobusa številka 20 si lahko ogledate tukaj.

Ureditev parkiranja in obratovanje linij mestnega potniškega prometa ob otvoritvenih tekmah v Športnem centru Stožice si lahko ogledate tukaj.

Z vlakom

Na glavni železniški postaji vstopite v vlak, ki pelje v smeri Kamnika, in izstopite na prvem postajališču Ljubljana Brinje, ki je od ŠC Stožice oddaljeno približno 2 kilometra oziroma 25 minut hoje po poti spominov in tovarištva. Priporočamo vam nakup dnevne mestne vozovnice, ki velja za povratno potovanje in za katero boste odšteli le 2,50 EUR.

Peš

Glavna železniška postaja je od ŠC Stožice oddaljena približno 3 kilometre oziroma 40 minut hoje. Priporočamo vam pot, ki vas vodi od podhoda glavne železniške postaje, kjer prečkate Vilharjevo ulico in nadaljujete vzdolž Železne ceste, nato nadaljujete po Vojkovi cesti, ki se konča s ŠC Stožice na vaši desni strani.

Nakup vstopnic

Če boste vstopnico za koncert ali prireditev kupili v naših Info Centrih v Ljubljani, Celju ali Mariboru, vam bomo podarili bon za 50-odstotni popust za nakup železniških vozovnic.

Vozni redi

Vozne rede vlakov, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Nove direktne vlakovne povezave z Avstrijo.