Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo ena največjih del, ki zahtevajo nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov, izvajala na odsekih proge Ljubljana – Litija. V času del je naš cilj, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem v času prometnih konic. V glavnih koničnih časih tako v največji meri vlaki vozijo, v ojačani sestavi kjer je to mogoče.

V času nadomestnih cestnih prevozov in ovir v propustnosti proge so možne zamude, zato vse potnike opozarjamo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu.

Odsek LJUBLJANA – LITIJA

Na relaciji Ljubljana – Litija se bodo poleg rednih vzdrževalnih del izvaja celostna prenova železniške postaje Litija.

Več o prenovi železniške postaje Litija si lahko preberete na www.krajsamorazdalje.si.

Nadomestni avtobus ima v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej, kot bi imel vlak po rednem voznem redu. Pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije in naprej bodite pozorni na izbiro ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov.

Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most / Dobova so v tabelah dodatno označeni (zelena barva).

  • Vlak RG 607 (vozi med delavniki na relaciji Maribor – Ljubljana)
    bo imel v tem času
    (od 15. do 31. julija) izredni postanek
    na postaji LITIJA z odhodom ob 6.37 uri proti Ljubljani.

Informacije o spremenjeni organizaciji voženj v času del na progah

Potnikom so vse te in druge aktualne informacije na voljo tudi v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si, na spletni strani Pomoč uporabnikom in stanje v prometu, na oglasnih tablah na železniških postajah, na e-naslovu [email protected] ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Dela na železniškem omrežju


Za boljši javni železniški promet

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika.

Vsem potnikom se zaradi ovir v prometu iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Vir fotografij in avtor: Direkcija za infrastrukturo