Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Dodatni vlaki na posameznih železniških relacijah

V skladu z razpoložljivimi možnostmi in izvajanjem ukrepov za zajezitev okužb z virusom COVID – 19 bodo od jutri, 5. novembra, v prometu dodatni potniški vlaki na posameznih relacijah.  Vlak št: 602 bo vozil med Metliko in Ljubljano, odhod iz Metlike ob 4.55,  vlak bo imel dodatne postanke tudi na postajah oziroma postajališčih Polževo, Žalna, Mlačevo in Šmarje Sap. Vlak št: 2207 bo vozil med Ljubljano in Sevnico, odhod iz Ljubljane ob 16.23.  Vlak št: 2441 bo vozil med Kranjem in Ljubljano, odhod iz Kranja ob ob. 5.41. Vlak št: 2229 pa bo vozil med Ljubljano in Zidanim Mostom, odhod iz Ljubljane ob 15.23.  Več podrobnosti o omenjenih vlakih najdete v iskalniku voznega red iskalnik