Zapeljite se z novimi vlaki

Novi vlaki švicarskega proizvajalca Stadler nudijo potnikom več udobja in funkcionalnosti, imajo hitrejše pospeševanje in omogočajo potovalne hitrosti do 140 in do 160 kilometrov na uro.  Gre za sodobne in prostorne vlake, ki omogočajo enostavnejši vstop in izstop tudi gibalno oviranim osebam – vsi vlaki imajo izvlečno stopnico in dodatno mobilno klančino za invalidski voziček. Na voljo je sodoben potniški informacijski sistem, ki je prilagojen tudi slepim in slabovidnim ter gluhim in naglušnim potnikom. Sedeži so opremljeni z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav, na voljo je brezplačen Wi-Fi signal ipd. Ti vlaki nudijo več prostora za prevoz koles, velika panoramska okna, prostorne toaletne prostore, prilagojene gibalno oviranim osebam s previjalno mizo za otroke idr. Pomemben je tudi okoljevarstven vidik, saj so tudi ti vlaki energetsko varčni. Novi vlaki pomenijo pomemben prispevek h kvaliteti storitev potniškega prometa Slovenskih železnic in hkrati javnega prometa v Sloveniji.

Dvopodni (dvonadstropni) električni vlaki KISS vozijo po vseh elektrificiranih progah, največ pa na progah Ljubljana-Dobova in Ljubljana-Jesenice. Potnikom prinašajo poleg večjega udobja, prostornosti in funkcionalnosti tudi izkušnjo pogleda skozi panoramska okna nadstropje višje, kar je zagotovo posebno doživetje.

Video: dvopodni (dvonadstropni) elektromotorni vlak, model KISS

Enopodni električni vlaki FLIRT vozijo po vseh elektrificiranih progah, največ po progah Ljubljana-Jesenice, Ljubljana-Dobova, Zidani Most-Maribor, Ljubljana-Sežana.

Video: enopodni elektromotorni vlak, model FLIRT

Enopodni dizelmotorni vlaki FLIRT pa vozijo po neelektrificiranih progah, največ na progi Ljubljana-Kamnik in Ljubljana-Kočevje in Ljubljana-Novo Mesto-Rosalnice, Celje-Velenje, Celje-Imeno (Stranje), Celje-Sevnica (Laško).

Video: enopodni dizelmotorni vlak, model FLIRT

V letošnjem letu bo na naših tirih skupno 52 novih sodobnih potniških vlakov švicarskega proizvajalca Stadler. Od tega bo 21 enopodnih električnih vlakov FLIRT, 10 dvopodnih (dvonadstropnih) električnih vlakov KISS ter 21 enopodnih dizelskih vlakov FLIRT. Odobren je tudi že nakup dodatnih 20 novih potniških garnitur.

Dobrodošli na vlakih!

Informacije o potovanjih z vlaki:

brezplačna tel. št.: 080 81 11

e-pošta: [email protected]