Nekateri vlaki vozijo samo do/s postaje Ljubljana Šiška (do nadaljnjega)

Zaradi pričetka prenove in nadgradnje glavne železniške postaje v Ljubljani bo na progah Ljubljana – Jesenice in obratno ter Ljubljana – Kamnik Graben in obratno manjši del vlakov, predvsem izven konic, vozil do začasnega novega postajališča Ljubljana Šiška, ki se nahaja na Pivovarniški ulici 2.

Na progi Jesenice – Kranj – Ljubljana Šiška – Ljubljana bo med delavniki vozilo 49 vlakov, od tega 8 do oz. s postaje Ljubljana Šiška. Na progi Kamnik Graben – Jarše Mengeš – Domžale – Ljubljana Šiška – Ljubljana bo med delavniki vozilo 48 vlakov, od tega 19 do oz. s postaje Ljubljana Šiška.

Vsi vlaki do/s postaje Ljubljana Šiška bodo imeli povezavo do/s postaje Ljubljana, z novo LPP avtobusno linijo: SŽ Šiška – SŽ Kolodvor. Linija bo imela tudi vmesne postanke na postajah Tivoli, Gosposvetska in Bavarski dvor in bo tako nudila dodatno možno povezljivost z mestom. S tem bomo dobili prvi primer integrirane ponudbe, ko bo vozovnica SŽ in vozovnica IJPP veljala za prevoz z avtobusno linijo LPP med postajama SŽ Šiška in SŽ Kolodvor.

Vozni red LPP avtobusne linije v smeri SŽ Šiška

Vozni red LPP avtobusne linije v smeri SŽ Kolodvor

 

 

Vlaganja v železniški promet in izboljšanje ponudbe javnega prometa je zato za vse nas na dolgi rok pomembno, s tem lahko prispevamo veliko dobrega za družbo in naš življenjski slog. Ob številnih investicijskih delih, ki jih trenutno izvaja država kot lastnik na javni železniški infrastrukturi, je v prometu potrebna strpnost vseh deležnikov, saj dela na dolgi rok prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet, več možnih vlakovnih povezav, prenovljene postaje in postajališča idr.

 

Več podrobnosti o spremembah v novem voznem redu in vozni red za vašo pot z vlakom lahko preverite tudi na spletni strani v iskalniku voznega reda za notranji promet.

 

Fotografije novega postajališča Ljubljana Šiška