Zaradi povečanega števila potnikov v času prometnih konic in varnosti v železniškem prometu je prevoznik Slovenske železnice – Potniški promet sprejel nekaj sprememb glede prevoza skupin.

Zaradi povečanega števila potnikov, zagotavljanja zadostnih kapacitet in varnosti v železniškem prometu do nadaljnjega po določilih Potniške tarife ST 700 velja nekaj sprememb pri prevozu skupin:

  • Potovanja skupin ob delavnikih (od ponedeljka do petka) na vlakih ICS 11 in ICS 20 na relaciji Maribor – Ljubljana in obratno niso mogoča.
    Potovanje skupin na vlakih ICS 11 in ICS 20 je na omenjeni relaciji tako dovoljeno samo ob sobotah, nedeljah in praznikih.
  • Potovanja skupin ob delavnikih (od ponedeljka do petka) prav tako v večini primerov niso mogoča na vseh vlakih v času prometnih konic (pričetek vožnje vlaka) med 5:30 in 7:30 uro ter med 14:00 in 16:00 uro. Skupina lahko potuje v tem terminu, če je po oceni osebja za spremljavo vlakov v vlaku dovolj prostih mest ali če se je skupina, ne glede na velikost (večja in manjša) prijavila in od SŽ-Potniški promet prejela pisno odobritev potovanja.

Hvala za razumevanje.