Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Potrdilo o ceni vozovnice

Potnikom ponujamo možnost pridobitve potrdila o ceni vozovnice za potovanje z vlakom v notranjem ali mednarodnem prometu. Potrdilo se izda posebej za cene vozovnic za relacije v notranjem prometu in posebej za cene vozovnic za relacije v mednarodnem prometu.

  1. Če je stranka kupila vozovnico za vlak

    Potrdilo o nakupu vozovnice K-24 na zahtevo potnika izdajajo potniške blagajne ob nakupu vozovnice, izkaznice ali prodajnega obrazca. Potrdilo o nakupu vozovnice je brezplačno.

  2. Če stranka ni kupila vozovnice za vlak, jo pa zanima informacija o ceni vozovnice

    Potrdilo o ceni za eno relacijo K-24a na zahtevo stranke izdajo potniške blagajne. Cena potrdila je 5 evrov.

Potrdilo o ceni za več relacij K-24b na zahtevo potnika izdajajo na vseh železniških postajah, kjer imajo potniško blagajno. Cena za 1. relacijo znaša 5 evrov, za vsako nadaljnjo relacijo pa 3 evre.

Če stranka naroča potrdilo K-24a ali K-24b z naročilnico ali pa na svoji postaji nima možnosti pridobitve potrdila K-24b, pošlje pisni zahtevek na naslov:

SŽ-Potniški promet, d.o.o.
Kolodvorska 11
1000 Ljubljana