Današnji dan je ponovno poseben za vse slovenske navijače, ki spremljajo nogometno prvenstvo UEFA Euro 2024. Na osmino finala so se na tekmo med Slovenijo in Portugalsko v Frankfurt danes odpravili številni navijači, da bi podprli naše nogometaše in začutili pravi navijaški utrip.

Veliko potnikov je izbralo trajnostni prevoz z vlakom. Poleg rednih vlakov je iz Ljubljane v Frankfurt  zapeljal tudi direktni izredni navijaški vlak, na katerem je bilo že navsezgodaj zjutraj čutiti neverjetno energično navijaško vzdušje.

Že zgodaj zjutraj, malo po 4. uri, se je 288 potnikov odpravilo z razprodanim posebnim navijaškim vlakom, ki so ga organizirale Slovenske železnice, v Frankfurt. Navdušenje nad potovanjem z vlakom, ki ima v svoji sestavi tudi restavracijski vagon, kjer se navijači lahko družijo, kaj prigriznejo in nazdravijo na uspehe slovenske reprezentance, je bilo izjemno. Da je bil začetek potovanja popoln, so kmalu po odhodu vlaka, že dodobra pozitivno razgrete navijače razveselile tudi hostese Pivovarne Union, ki so jih postregle s pijačo Union Radler 0.0 Isotonic pomaranča. Na vlaku smo navijače opremili tudi z navijaškimi rekviziti kot so šali, zastavice, pahljače I feel Slovenija, tako je vzdušje na vlaku postalo še bolj barvito in glasno.

Vsa mesta na izrednem vlaku so bila razprodana v rekordnem času, že v enem dnevu. Da je vlak prava izbira, ne samo zato, ker je to ena najbolj okolju prijaznih in varnih oblik potovanja, dokazujejo foto utrinki, ujeti ob odhodu vlaka iz Ljubljane, kjer je kar nekaj povratnikov, ki so z vlakom potovali že v Muenchen. Potovanje z vlakom omogoča odličen izkoristek časa že na poti do cilja, s sproščenim druženjem in zabavo.

Odhod izrednega vlaka iz Frankfurta, ki je sicer načrtovan ob 1.00 uri, bo v primeru igranja podaljškov nekoliko zamaknjen.

Navijamo in držimo pesti za dobro igro slovenskih nogometašev! Slovenija gre naprej!

S slovenskim navijaškim vlakom dvigamo zastave že na poti v Frankfurt

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].