Današnji dan je ponovno poseben za vse slovenske navijače, ki spremljajo nogometno prvenstvo UEFA Euro 2024. Na tekmo med Slovenijo in Srbijo se je v München odpravilo več navijačev, eni na ogled tekme na stadion, drugi na ogled preko ekranov, da le začutijo navijaški utrip, ki bo danes bil v Münchnu. Veliko potnikov je izbralo trajnostni prevoz z vlakom. Poleg več rednih vlakov je iz Ljubljane v München zapeljal tudi  direktni izredni navijaški vlak na katerem je že zelo zgodaj zjutraj bilo čutiti neverjetno energično navijaško vzdušje.

Že zgodaj zjutraj, malo po 4. uri, se je tako 350 potnikov odpravilo na razprodan posebni navijaški vlak, ki so ga organizirale Slovenske železnice. Navdušenje nad potovanjem z vlakom, ki ima v svoji sestavi tudi restavracijsko vagon, je bilo izjemno. Pred odhodom vlaka so potniki prejeli tudi navijaške rekvizite I feel Slovenija, tako je vzdušje na vlaku postalo še bolj barvito in glasno.

Prva mesta na izrednem vlaku so bila v hipu razprodana. Slovenske železnice so uspele z avstrijskimi in nemškimi železnicami dogovoriti in dobiti dovoljenje, da so izredno lahko dodali v sestavo vlaka še dodatni šesti vagon za potnike in tako ponudile še nekaj dodatnih mest. Da je vlak prava izbira, ne samo zato, ker je to ena najbolj okolju prijaznih in varnih oblik potovanja, dokazujejo najbolje foto utrinki, ujeti ob odhodu vlaka iz Ljubljane. Potovanje z vlakom omogoča odličen izkoristek časa že na poti do cilja, s sproščenim druženjem in zabavo.

Ugodne abonentske vozovnice SŽ.