Z direktnim nočnim vlakom v Stuttgart – že od 29,20 evrov.

Vozni red

Velja od 10. 12. 2023.

V primeru del na progah lahko pride do sprememb.

Pred potovanjem zato preverite obvestila spodaj ali v obvestila za potnike, aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Na tej spletni strani najdete predloge najbolj ugodnih povezav.

Če želite potovati s kakšno drugo povezavo, kot so navedene, si lahko sestavite vozni red po svojih željah s pomočjo iskalnika mednarodnega voznega reda ali povprašate na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Vozni red: Ljubljana – Stuttgart

PostajaEN 414
Ljubljana22.13
Kranj22.36
Lesce Bled22.55
Jesenice23.15
Beljak (Villach Hbf)23.48
Salzburg Hbf2.45
München Ost5.52
München Hbf⊗!
Stuttgart Hbf8.38
Opombe:

Vozni red velja od 10. 12. 2023.

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.
Za postaje v Sloveniji je naveden čas odhoda vlaka s postaje, pri tujih postajah je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

⊗!  Avstrijske zvezne železnice (ÖBB), ki so upravitelji nočnega vlaka EN 415 so nas obvestile, da bo navedeni vlak do nadaljnjega vozil od železniške postaje München Ost. Postanek na glavni železniški postaji (München Hbf) do nadaljnega ni predviden.

Vozni red: Stuttgart – Ljubljana

PostajaEN 415 (EN 40237)
Stuttgart Hbf20.29 18.36*
München Hbf⊗!
München Ost23.54
Salzburg Hbf2.10
Beljak (Villach Hbf)6.24
Jesenice7.08
Lesce Bled7.22
Kranj7.48
Ljubljana8.10
Opombe:

Vozni red velja od 10. 12. 2023.

* Po obvestilu Avstrijskih zveznih železnic (ÖBB) bo zaradi izvajanja infrastrukturnih del na progi imel vlak EN 415/40237 na relaciji Stuttgart – Ljubljana v obdobju od vključno 11. do vključno 27. julija 2024 odhod iz Stuttgarta ob 18.36 uri (namesto ob 20.29 uri). Vozni red omenjenega vlaka na slovenskem delu poti Jesenice – Dobova ostaja nespremenjen.

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.
Za postaje v tujini je naveden čas odhoda vlaka s postaje, za postaje v Sloveniji je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

⊗!  Avstrijske zvezne železnice (ÖBB), ki so upravitelji nočnega vlaka EN 415 so nas obvestile, da bo navedeni vlak do nadaljnjega vozil od železniške postaje München Ost. Postanek na glavni železniški postaji (München Hbf) do nadaljnega ni predviden.

Obvestila

V primeru del na progah lahko pride do sprememb.

Pred potovanjem zato preverite aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Cenik

Cene vozovnic za Stuttgart (2. razred)

VRSTA PONUDBE ZA POTOVANJE Z VLAKI EN 414/415
Redna cenaSedežLežalnik – 6 mestLežalnik – 4 mestaTouristDouble
Enosmerno potovanjeod 64,90od 99,90od 119,90od 154,90od 194,90
Skupina – navadna**od 29,90od 44,90od 49,90od 69,90od 84,90
SparSchiene (SparNight)***
SedežLežalnik – 6 mestLežalnik – 4 mestaTouristDouble
NIVO 1 – 6Od 24,90Od 34,90Od 44,90Od 59,90Od 74,90
Opombe:

Cenik velja od 10. 12. 2023.

**Navedena cena velja za eno osebo, za povratno potovanje.

***Število vozovnic po ponudbi SparSchiene/SparNight je omejeno.

Priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji na prodajnih mestih za mednarodni promet – s pravočasnim nakupom si lahko zagotovite nižje cene vozovnic. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj.

Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

Zakaj v Stuttgart?

Mesto Stuttgart leži v kotlini, obdani s sadovnjaki in gozdnatimi griči. Na dnu doline je reka Neckar in starejši del mesta, ki se ponaša s svojimi čudovitimi zgodovinskimi stavbami in hišami.

Glavna železniška postaja v Stuttgartu (Hauptbahnhof) s svojim značilnim stolpom z uro in z Mercedesovo zvezdo je oddaljena le pet minut hoje od Schlossplatza, največjega trga v Stuttgartu. Trg stoji poleg dveh drugih prav tako priljubljenih trgov v Stuttgartu: Karlsplatz na jugu in Schillerplatz na jugozahodu. Königstraße (Kraljeva ulica) deli trg od severa proti jugu. Tu boste našli nekaj glavnih znamenitosti mesta in glavne nakupovalne ulice. Če niste ljubitelj tovrstnih dogodivščin, pa se lahko odpravite do muzeja Mercedes-Benz. Stuttgart ima dolgo ljubezensko razmerje z avtomobili,  zato je muzej ob obisku mesta obvezen postanek in vrhunec doživetja.

Zoološki in botanični vrt Wilhelma je edinstvena atrakcija v mestu, ki s svojimi lično urejenimi številnimi hišicami, živalmi in akvarijem vsako leto pritegne več kot dva milijona obiskovalcev.

Utrujeni od potepanja se lahko spočijete v parku Killesberg. Ena od najbolj priljubljenih prvotnih znamenitosti parka je še vedno delujoča železnica Killesberg, ozkotirna železnica, ki poleti ponuja zabavne izlete po parku, dodatna atrakcija pa je spektakularni Killesbergov stolp, 40 metrov visok opazovalni stolp z odličnim razgledom na park in okolico. Če se boste julija znašli v Stuttgartu, boste lahko uživali v festivalu Lichterfest Stuttgart, ko za okrasitev parka uporabijo tisoči luči.

Z vlakom drugod po Evropi

Praga, Karlov most.

Praga (Praha)

Budimpešta, panorama.

Budimpešta (Budapest)

Salzburg panorama.

Salzburg

Dunaj, palača.

Dunaj (Wien)

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Nove direktne vlakovne povezave z Avstrijo.