Na voljo sta dve vrsti IJPP vozovnic, ki prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in notranjem železniškim prometom:

Družinska IJPP vozovnica

Vozovnica omogoča družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni.

Cena vozovnice je 15 EUR za skupine do pet oseb in 30 EUR za skupine do 10 oseb.

»Družinska vozovnica IJPP« velja za vse proge Slovenskih železnic, za potovanje v 2. razredu lokalnega potniškega vlaka.

Ponudba omogoča izdajo »Družinske vozovnice za do 5 oseb (Družinska 5)« ter »Družinske vozovnice za do 10 oseb (Družinska 10), s tem, da mora biti za koriščenje ponudbe najmanj ena oseba starejša od 14 let in en otrok do 14. leta starosti.

Vozovnica za do 5 oseb velja največ za 5 oseb, medtem ko vozovnica za 6 do 10 oseb velja za največ 10 oseb. Pri obeh vrstah družinskih vozovnic je potreben izpolnjen pogoj, da skupaj potuje najmanj ena oseba, starejša od 14 let, in en otrok do starosti 14 let.

Nakup vozovnic po ponudbi »Družinske vozovnice IJPP« je možen samo na prodajnih mestih na železniških postajah, in sicer samo na čip kartico.

Vikend IJPP vozovnice (do 75% popusta)

Vse sobote, nedelje in praznike lahko potujete s 75 % popusta na vseh enotnih IJPP vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in notranjem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom, ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do 5 km, to je 1,3 evra.

Cenik IJPP vikend vozovnic

Ponudba omogoča izdajo neimenske vikend vozovnice do 10 oseb z veljavnostjo za en dan, za potovanje ob sobotah, nedeljah in praznikih, in sicer:

  • Enkratne vikend vozovnice IJPP katera omogoča enkratno vožnjo na izbrani relaciji,
  • Dnevne vikend vozovnice IJPP katera omogoča neomejeno število potovanj na izbrani relaciji v istem dnevu.

Otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, ki potujejo v spremstvu odraslih, se vozijo brezplačno, pod pogojem da se zanje ne zahteva poseben sedež.

IJPP čip kartica

Čip kartico IJPP prejmete ob nakupu na prodajnih mestih na železniških postajah.

Kartica velja za večkratne nakupe, zato priporočamo, da si jo skrbno shranite in uporabite za naslednje nakupe IJPP vozovnic.

IJPP vikend vozovnice (vlak + avtobus)

Fotografija: IJPP čip kartica

Nakup vikend IJPP vozovnice (do 75% popusta)

  • Na prodajnih mestih na železniških postajah. Vozovnica se izda na neimensko čip kartico IJPP. Prodajna mesta IJPP vozovnic preverite na povezavi Prodajna mesta vozovnic.
  • V spletni trgovini ali aplikaciji Grem z vlakom. Nakup je mogoč samo z neimensko čip kartico IJPP.  Ob nakupu vozovnice se le-ta naloži na omenjeno kartico.
  • Na kartomatu. Nakup je mogoč samo z neimensko čip kartico IJPP.  Ob nakupu vozovnice se le-ta naloži na omenjeno kartico.
  • V vlaku, če vstopite na železniški postaji, kjer je prodajno mesto zaprto oz. ga ni. Vozovnica se izda na neimensko čip kartico IJPP ali na listno relacijsko vozovnico. V primeru, da vozovnico kupite na vlaku, kjer je v času vstopa v vlak prodajno mesto odprto, je treba plačati še dodatek v višini 5,00 evra.Priporočamo nakup preko preko ostalih prodajnih kanalov, saj je v vlaku nakup vozovnice mogoč le z gotovino ali VALÚ, izdajo se lahko le enkratne vikend vozovnice, samo na trasi vlaka, s postaje kjer je potnik vstopil do končne postaje vožnje vlaka, ne pa tudi za nadaljevanje poti z drugim vlakom. Za vozovnice kupljene na blagajni, kartomatu in v spletni trgovini oz. aplikaciji se zajema najkrajša možna razdalja (cestni kilometri ali železniški kilometri), pri nakupu v vlaku se zajemajo le železniški kilometri.

Za potovanje z vlakom višje vrste (EC, EN, MV, IC, ICS), je potrebno doplačilo dodatka.

Potovanja z vlaki višje vrste

Z IJPP vozovnico za določeno relacijo se lahko potuje z vsemi vlaki Slovenskih železnic, za potovanje z vlakom višje vrste pa mora potnik plačati dodatek za uporabljeni vlak (IC, MV, EC, EN in ICS). V vlaku je doplačilo mogoče le z gotovino ali VALÚ.

Dodatki k ceni vozovnice

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Ugodne abonentske vozovnice SŽ.