Vedno je pravi čas, da si privoščimo izlet oziroma potep po Zagrebu. Na enodnevni izlet se zapeljite z vlakom, da bo izlet še pestrejši, pa lahko obiščite tudi zagrebški živalski vrt.

 

Ogled mestnega jedra

Od železniške postaje do glavnega zagrebškega trga – Trga bana Jelačiča je prijeten sprehod mimo Trga kralja Tomislava, mimo palače Arheološkega muzeja, Hrvaške akademije znanosti in umetnosti, Moderne galerije do Zrinjevca … oglejte si stolnico, največjo hrvaško sakralno zgradbo, sprehodite se skozi znamenita Kamnita vrata do Gornjega grada.

Lahko pa se tudi zapeljete z najkrajšo žično železnico na svetu, ki od leta 1890 povezuje Donji in Gornji grad. Tu so cerkev sv. Marka, palača hrvaškega sabora ter Banski dvori, kjer so nekdaj prebivali hrvaški bani, danes pa je tu sedež vlade.

 

ZOO Zagreb

ZOO Zagreb se nahaja v več kot 200 let starem parku Maksimir (urejen je v stilu angleških parkov), skoraj v centru mesta, zato je priljubljeno mesto za sprostitev in zabavo. V njem lahko obiskovalci vidijo veliko vrst živali – sesalcev, ptic, plazilcev, dvoživk, rib … s skoraj vseh celin. Več informacij o ZOO vrtu si lahko pogledate na www.zgzoo.com.

Z železniške postaje Zagreb Gl. kol. se do Maksimira lahko pripeljete s tramvajem št. 4, ki pelje v smeri vzhoda. Vozne rede tramvajskih linij si lahko ogledate na: www.zet.hr.

Vozni red in cene vozovnic za potovanje v Zagreb

Zagreb

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].