Brezplačne Interrail vozovnice za mlade #DiscoverEU

Pobuda poimenovana DiscoverEU (OdkrijEU) je namenjena osemnajstletnim Evropejcem in nekaterih tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+. Usmerjena je k povezovanju mladih prek potovalnih izkušenj, ki lahko med potovanjem po Evropi izkusijo njeno raznolikost, spoznajo njeno kulturno dediščino in zgodovino. DiscoverEU med drugim mladim omogoča, da pridobijo pomembne življenjske izkušnje, kot so neodvisnost, samozavest in odprtost do drugih kultur.

V ta namen Evropska komisija in Evropski parlament tudi letos organizirata drugi krog projekta s katerim želita privabiti še okoli 35.000 mladih popotnikov. Od prvega kroga prijav junija 2018 je vozovnico Interrail DiscoverEU prejelo več kot 165 000 mladih.

Kako do brezplačne vozovnice?

Prijave v jesenskem krogu se bodo zbirale od torka, 11. oktobra 2022, od 12. ure dalje (po srednjeevropskem času) do torka, 25. oktobra 2022, do 12. ure (po srednjeevropskem času) na European Youth Portal.

Prijavite se lahko vsi, ki

  • ste rojeni med vključno 1. januarjem 2004 in vključno 31. decembrom 2004
  • na spletni prijavnici vpišete številko osebne izkaznice, potnega lista ali dovoljenja za prebivanje
  • ste državljani ene od naslednjih držav ali v njej zakonito prebivate daljši čas:

– ena od držav članic Evropske unije, vključno s čezmorskimi državami in ozemlji, ali
– ena od tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+: Islandija, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija in Turčija

  • boste sodelovali v kvizu in odgovorite na dodatno vprašanje (razen če se prijavljate kot član/ica skupine).

Koriščenje brezplačne vozovnice

Srečni izbranci boste lahko z vlaki brezplačno potovali najmanj 1 dan in največ 30 dni med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024.

Dodatna vprašanja

V primeru dodatnih vprašanj, predlagamo da pogoje preberete v rules ali pa odgovor na svoje vprašanje poiščete med pogostimi vprašanji in odgovori v frequently asked questions.