V Zürich vsak dan vozi direktni nočni vlak s spalnimi in ležalnimi vagoni. Svoj sedež na vlaku pa si lahko zagotovite že od 28,20 evrov dalje. Začnite svoje jutro v tem največjem švicarskem mestu. Številni vlaki vas bodo popeljali do najbolj oddaljenih, predvsem pa visoko ležečih kotičkov te čudovite gorske države.

Vozni red

Velja od 10. 12. 2023.

V primeru del na progah lahko pride do sprememb.

Pred potovanjem zato preverite obvestila spodaj ali v obvestila za potnike, aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Na tej spletni strani najdete predloge najbolj ugodnih povezav.

Če želite potovati s kakšno drugo povezavo, kot so navedene, si lahko sestavite vozni red po svojih željah s pomočjo iskalnika mednarodnega voznega reda ali povprašate na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Vozni red: Ljubljana – Zürich

PostajaEN 414
Ljubljana22.13
Beljak/Villach Hbf23.48
Innsbruck4.49
Buchs7.54
Zürich9.20
Opombe:

Vozni red velja od 10. 12. 2023.

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.
Za postaje v Sloveniji je naveden čas odhoda vlaka s postaje, pri tujih postajah je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Vozni red: Zürich – Ljubljana

PostajaEN 415 (EN 40465)
Zürich19.40
Buchs21.41
Innsbruck0.54
Beljak/Villach Hbf5.51
Ljubljana8.10
Opombe:

Vozni red velja od 10. 12. 2023.

Vlak ustavlja tudi na vmesnih postajah. Podrobnejši vozni red preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda.
Za postaje v tujini je naveden čas odhoda vlaka s postaje, za postaje v Sloveniji je naveden čas prihoda vlaka na postajo.

Obvestila

V primeru del na progah lahko pride do sprememb.

Pred potovanjem zato preverite aktualni vozni red v mednarodnem iskalniku voznega reda ali na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Cenik

Cene vozovnic za Ljubljana – Zürich (2. razred)

PonudbaEUR
Redna cenaSedežLežalnik – 6 mestLežalnik – 4 mestaTouristDouble
Enosmerno potovanjeod 64,90od 99,90od 119,90od 154,90od 194,90
Skupina – navadna*od 29,90od 44,90od 49,90od 69,90od 84,90
SparSchiene (Spar Night)**
SedežLežalnik – 6 mestLežalnik – 4 mestaTouristDouble
NIVO 1 – 6Od 24,90Od 34,90Od 44,90Od 59,90Od 74,90
Opombe:

Cenik velja od 10. 12. 2023.

*Navedena cena velja za eno osebo, za povratno potovanje.

**Število vozovnic po ponudbi SparSchiene/SparNight je omejeno in velja za potovanje z nočnim vlakom.

Priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji na prodajnih mestih za mednarodni promet – s pravočasnim nakupom si lahko zagotovite nižje cene vozovnic. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj.

Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

Kje kupiti vozovnice?

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

Namigi za izlet

Švica s svojo neokrnjeno naravo vabi obiskovalce od blizu in daleč. Njene znamenitosti so raztresene po dolinah in gorah, od obrežij ženevskega jezera do vrha Matterhorna. Številne vlakovne povezave iz Züricha vas bodo popeljale do najbolj oddaljenih, predvsem pa visoko ležečih kotičkov te čudovite gorske države. Zürich je lahko le odskočna deska za nadaljevanje poti ali pa prijetno doživetje mestnega vrveža. V največjem švicarskem mestu si lahko ogledate ožje mestno središče s stolno cerkvijo, mestno hišo, cerkvijo sv. Petra in drugimi znamenitostmi.

Naziv najlepšega mesta v Švici pripada Luzernu z znamenitim lesenim mostom Kappelbrücke in vodnim stolpom. A ne le Luzern, ogleda vredni so tudi svetovljanska Ženeva in seveda Bern, prestolnica Švice. A če v vas tli bolj nemirni duh, ponuja Švica še vse kaj drugega kot velika mesta. Z vlakci, ki se ne ustrašijo višin, se lahko povzpnete na točke s čudovitim razgledom. V Zermattu, kjer je izhodna postaja za vožnjo z vlakom na Gornergrat, boste imeli priložnost (eno redkih v sedanjem tempu življenja) doživeti mestece brez brnenja avtomobilov,  škripanja zavor  in izpušnih plinov. Ne, v Zermattu ni avtomobilov in tudi tisti, ki sicer radi prisegajo, da je avto edini možen način potovanja, se morajo v Zermatt pripeljati z vlakom. Ko se boste do Gornergrata na višini  3.100 metrov pripeljali z vlakcem, boste pred sabo, kot na dlani, uzrli Matterhorn.

Mogoče pa vašo domišljijo buri Eiger, ta orjaška grozljiva stena iz temnega apenenca. Če ne sodite med tiste, ki za vzpon tvegajo življenje, lahko Eiger doživite čisto drugače. Skozi Eiger je vklesan predor, po katerem je speljana železniška proga na Jungfraujoch. V zgornjem delu prve tretjine stene sta dve okni: Station Eigerwand in Stollenjoch, kjer se vlak ustavi za krajši čas, potniki pa si skozi omenjeni “okni” lahko ogledajo res enkratno pokrajino, nad katero se Eiger vzpenja. Z istim vlakom boste nato nadaljevali pot do zadnje postaje Jungfraujoch na višini 3454 m, kjer je razgled na okoliške gore res sapo jemajoč (pa tudi sicer vam jo bo primanjkovalo zaradi višine). Ob ugodnih vremenskih pogojih boste videli zasnežene vrhove v Nemčiji in Franciji, neposredno pred vami pa ledenik Aletsch, ki je najdaljši v Alpah (22 kilometrov).

Vsem tistim, ki jim ni niti za mestni vrvež niti za gorske vrhove (ali pa kot dopolnilo obojega) predlagamo vožnjo z ladjo po enem od številnih švicarskih jezer.

Z vlakom drugod po Evropi

Praga, Karlov most.

Praga (Praha)

Stuttgart

München

Dunaj (Wien)

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].