First Minute Europe (FME) je nizkocenovna ponudba vozovnic za potovanja v Avstrijo, Nemčijo ter na Madžarsko, Slovaško in Češko v 1. in 2. razredu mednarodnih vlakov.

Število vozovnic po ponudbi FME je omejeno. Cena vozovnice je odvisna od dneva nakupa in relacije potovanja. Na voljo so vozovnice, ki jih lahko kupite tri dni pred nameravanim potovanjem ali pa en dan pred potovanjem. Nakup vozovnice 2. razreda tri in več dni pred potovanjem je cenovno ugodnejši od nakupa vozovnice zgolj dan ali dva pred nameravanim potovanjem. Izjema so vozovnice za potovanja v Avstrijo, ki jih lahko kupite tudi na dan potovanja, do odhoda vlaka.

S ponudbo FME za potovanja v Avstrijo, na Madžarsko, Slovaško in Češko lahko otroci od 6. do dopolnjenega 15. leta starosti v spremstvu odrasle osebe potujejo brezplačno. Za potovanja v Nemčijo pa je brezplačno potovanje otrok do dopolnjenega 14. leta starosti.

Število brezplačnih vozovnic za otroke je omejeno in sicer za največ 4 otroke na eno odraslo osebo.

Vozovnic ni mogoče kupiti na dan potovanja. Rok veljavnosti vozovnic je dva dni, v ceno ni vključena rezervacija sedeža, prekinitev potovanja ni dovoljena, prav tako nista mogoča vračilo in zamenjava kupljene vozovnice.

Podrobnejše informacije o cenah vozovnic FME za nekatere posamezne relacije so navedene v zavihku “V Tujino“, informacije za ostale destinacije, ki bi vas še utegnile zanimati, pa dobite na prodajnih mestih, odprtih za prodajo vozovnic v mednarodnem prometu.

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].