S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Turist vikend

Z vlakom po železniških poteh Slovenije. Naprej pa peš ali s kolesom odkrivajte deželico. Zakaj pa ne? S Turist vikendom do 30 – odstotkov ugodneje na povratna potovanja po Sloveniji, ob sobotah, nedeljah in praznikih v 1. in 2. razredu vseh vrst vlakov tudi na vlakih ICS (hitri vlaki). Popust za vozovnico in doplačilo za vlak višje vrste velja ob nakupu vozovnice, doplačilo plača potnik/uporabnik na železniški postaji ali na vlaku.  Za potovanje v 1. razredu z vozovnico 2. razreda se obračuna razlika med cenama prevoza s popustom v 2. in 1. razredu potniškega vlaka.

Rok veljavnosti vozovnice po ponudbi Turist vikend je 15 dni, ne glede na kilometrsko razdaljo potovanja. Če potnik ob povratku potuje na dan, za katerega popust ne velja, se šteje, kot da vozovnice nima.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si