Vlada je izdala nov odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Turist vikend

Z vlakom po železniških poteh Slovenije. Naprej pa peš ali s kolesom odkrivajte deželico. Zakaj pa ne? S Turist vikendom do 30 – odstotkov ugodneje na povratna potovanja po Sloveniji, ob sobotah, nedeljah in praznikih v 1. in 2. razredu vseh vrst vlakov tudi na vlakih ICS (hitri vlaki). Popust za vozovnico in doplačilo za vlak višje vrste velja ob nakupu vozovnice, doplačilo plača potnik/uporabnik na železniški postaji ali na vlaku.  Za potovanje v 1. razredu z vozovnico 2. razreda se obračuna razlika med cenama prevoza s popustom v 2. in 1. razredu potniškega vlaka.

Rok veljavnosti vozovnice po ponudbi Turist vikend je 15 dni, ne glede na kilometrsko razdaljo potovanja. Če potnik ob povratku potuje na dan, za katerega popust ne velja, se šteje, kot da vozovnice nima.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na brezplačni telefonski številki: 080 81 11,
po elektronski pošti [email protected]