Wi-Fi internet na vlakih Slovenskih železnic je na voljo na vseh potniških garniturah Siemens Desiro (SŽ 312), nagibnih vlakih ICS (SŽ 310) in vlakih Stadler (SŽ 313, SŽ 510 in SŽ 610).

Kako je s pokritostjo signala?

Številne železniške proge po Sloveniji so speljane po kotlinah, dolinah in precej nenaseljenih področjih, kar je že zdaj predstavljalo težavo pri uporabi mobilne internetne povezave. Hkrati dodatno težavo dodajo sodobni vlaki in električna vozna mreža, zaradi česar mobilni signal slabo prodira v notranjost potniškega vlaka. LTE antene za Wi-Fi internet so nameščene na zunanji strani, hkrati pa so te antene tudi močnejše od tistih v mobilnih napravah.

Da bi vam lahko zagotovili kar se da kakovostno internetno povezavo preko lastnega Wi-Fi omrežja, antene na strehi vlakov Slovenskih železnic združujejo signale več ponudnikov mobilnih komunikacij, da bi zagotovili čimvečjo pokritost in propustnost.

Kako uporabljati brezplačni Wi-Fi na vlaku?

Med potovanjem se preprosto prijavite v Wi-Fi (ime: SloZeleznice) na pametnem telefonu, tablici ali prenosnem računalniku, sprejmite pogoje uporabe in vstopite. Zdaj, ko ste povezani v omrežje Wi-Fi, lahko uživate v brskanju po spletnih vsebinah.

Pravična uporaba

Vaša izkušnja uporabe Wi-Fi na vlaku je odvisna od pokritosti mobilnega signala in vaših sopotnikov. Zato vas lepo prosimo, da zaradi pravičnosti ne uporabljate podatkovno intenzivnih internetnih storitev (Youtube, Netflix itd.).

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].