Potujte z vlakom iz Slovenije v Francijo na Olimpijske igre v Parizu.

Želite doživeti največji športni dogodek na svetu kjer nastopa več kot 10 tisoč športnikov iz celega sveta? Olimpijske igre se po 100 letih vračajo v Pariz, kjer bodo potekale od 26. julija do 11. avgusta 2024.

Slovenske železnice so že vrsto let ponosni sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije.

Več o #TeamSlovenia in informacije Olimpijskih igrah lahko najdete na pariz2024.olympic.si.

Potovanje z vlakom je odlična priložnost za uživanje v čarobnosti potovanja, brezskrbno druženje s so-navijači in občudovanje prelepih pokrajin med potjo. Vlaki pogosto vozijo v središča mest, kar vam omogoča enostaven dostop do različnih destinacij brez potrebe po iskanju parkirnih mest.

Za potovanje z vlakom v Pariz iz Ljubljane predlagamo:

  • Pot preko Avstrije in Nemčije:
    Jutranja direktna povezava (vlak 318 ali 214) do Beljaka / Villach (A) in nato prestop na vlak EC 114 do Münchna. V Münchnu prestopite na ICE 594 (končna postaja Hambrug) do Mannheima, kjer prestopite na TGV 9560 do Pariza (Paris Est).
  • Pot preko Italije:
    Jutranja povezava (vlak 1824) do Trsta / Trieste (I) in nato prestop na vlak FR 9726 do Milana (Milano Centrale). Tam se odpravite (peš ali z mestnim potniškim prometom) do postaje Milano Porta Garibaldi, kjer prestopite na TGV 9250 do Pariza (Paris Gare de Lyon).

Za podrobno načrtovanje povezav (s prestopi ali iz drugih mest v Sloveniji) priporočamo uporabo mednarodnega iskalnika voznih redov (v sodelovanju z Avstrijskimi zveznimi železnicami) ali pa povprašate na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet oz. pišete na [email protected].

Kje kupiti vozovnice?

Priporočamo nakup mednarodnih vozovnic v predprodaji na prodajnih mestih za mednarodni promet – s pravočasnim nakupom si lahko zagotovite nižje cene vozovnic. Na vlaku je mogoče kupiti samo vozovnice po redni ceni do mejnih postaj.

Ni mogoč nakup vozovnic po znižanih cenah ali posebnih ponudbah, katere veljajo na določenih relacijah ali za določene vlake.

Mednarodne vozovnice so na voljo na določenih železniških postajah – seznam prodajnih mest vozovnic za mednarodni promet lahko najdete na spodnji povezavi:

Prodajna mesta vozovnic

Ugodno z vozovnico Interrail

V kolikor želite raziskovati posamezno državo ali več držav zapored pa je ugodna izbira za potovanje z vlakom v kar 33 evropskih držav t.i. vozovnica Interrail. Vozovnica vam omogoča tudi prihranke pri nočitvah v hotelih, vstopninah v muzeje, povezavah z ladjami, trajekti in avtobusi.

Več o ponudbah Interrail:

Interrail – potovanje za vse generacije

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].
Nove direktne vlakovne povezave z Avstrijo.