Prebujena narava in prijetne temperature vabijo na izlet z vlakom po pomladni Sloveniji. Potovanja z vlakom so zelo ugodna, še posebej če potujete za konec tedna ali v času praznika, ko so vozovnice cenejše tudi do 75 odstotkov.

Spoznajte prednosti potovanja z vlakom in se odpravite na lepa doživetja.


Potovanje z vlakom je enostavno in udobno. Ni vam treba skrbeti za prometne zastoje, iskanje parkirnih mest ali časovni pritisk. Namesto tega se lahko sprostite in uživate v udobnih sedežih, občudujete prelepe razglede, ki jih nudi naša domovina in si preprosto vzamete čas zase.  Potovanje z vlakom je veliko bolj okolju prijazno kot druga prevozna sredstva, saj proizvaja manj emisij in onesnažuje manj okolja.

 

Po Sloveniji so potovanja z vlakom zelo ugodna, še posebej če potujete za konec tedna ali v času praznika, ko so vozovnice cenejše tudi do 75 odstotkov.

 

Vlaki pogosto vozijo v središča mest, kar vam omogoča enostaven dostop do različnih destinacij brez potrebe po iskanju parkirnih mest ali uporabi drugih prevoznih sredstev. Potovanje z vlakom je tudi idealno za potovanje v družbi, saj vam omogoča, da se družite, klepetate, igrate igre in preživljate kakovosten čas z vašimi najbližjimi.

Spoznajte prednosti potovanja z vlakom in se odpravite na prijetne izlete, kjer se boste lahko sprostili, uživali v razgledih in si vzeli čas zase.

 


Pred vsakim odhodom na načrtovani izlet priporočamo, da preverite aktualni vozni red ter morebitne ovire in nadomestne prevoze v železniškem prometu.

 

ZELENA LJUBLJANA

Obiščite našo prestolnico, glavno mesto vseh Slovencev. Urejeno in prijetno mestno jedro ji daje mladosten utrip, bogata ponudba kulturnih in športnih dogodkov ter množice doživetij pa je zagotovilo, da vam v Ljubljani preprosto ne more biti dolgčas. Ob živahnem mestnem utripu se lahko spočijete tudi na številnih urejenih zelenih površinah in v mestnih parkih.

Z vlakom se lahko preprosto zapeljete do glavne železniške postaje in se nato sprehodite do mestnega jedra (10 minut).

Dodatne informacije in ideje lahko najdete na visitljubljana.com.

Nepozaben pa bo tudi obisk Železniškega muzeja Slovenskih železnic, ki se nahaja le dober kilometer oz. 15 minut prijetne hoje od glavne železniške postaje.

 

POMLADNI MARIBOR

Obiščite prestolnico Štajerske, mesto najstarejše trte na svetu, ki navdihuje s svojo bogato zgodovino, raznoliko kulturo in iskreno srčnostjo ljudi. Sprehodite se po prijetnem mestnem jedru in po bližnjih slikovitih vinorodnih gričih. Z redno mestno avtobusno linijo pa se lahko preprosto zapeljete v objemu mogočnih zelenih gozdov Pohorja. V kolikor s seboj vzamete tudi kolo, se lahko podate na dogodivščino ob reki Dravi, po Dravski kolesarski poti.

Dodatne informacije in ideje lahko najdete na visitmaribor.si.

Z vlakom se lahko preprosto zapeljete do glavne železniške postaje in se nato sprehodite do mestnega jedra (10 minut).

 

V CELJE, MESTO GROFOV

V trenutku, ko izstopite iz vlaka in se sprehodite skozi glavno stavbo železniške postaje Celje, se boste znašli v lepo urejenem starem mestnem jedru. Celje je zaradi nekdaj ene najmočnejših evropskih plemiških družin znano tudi kot mesto celjskih grofov. Po ogledu mestnega jedra, se lahko odpravite na Stari grad Celje ali v bližnjo zeleno okolico za aktivni oddih. V bližnjem Žalcu (z vlakom se odpeljite v smeri Velenja) se nahaja svetovna atrakcija Fontana piv

Dodatne informacije in ideje lahko najdete na visitcelje.eu.

 

SONČNI KOPER

Zapeljite se z vlakom do največjega mesta Slovenske Istre in se sprehodite po urejenem starem mestnem jedru, kjer si lahko ogledate različne kulturne znamenitosti, uživate ob dobri kavi v katerem izmed mestnih gostinskih lokalov ali se sprehodite ob morju in po mestnem parku ob Semedelski promenadi.

Dodatne informacije in ideje lahko najdete na visitkoper.si.

Z vlakom se lahko preprosto zapeljete do železniške postaje v Kopru in se nato sprehodite do mestnega jedra (15 minut).

Vir fotografije: Visit Koper

 

Z VLAKOM V ZDRAVILIŠČA

Zdraviliški vlak omogoča direktno povezavo z vlakom iz Ljubljane do Thermane Laško (postaja Laško) in naprej do Term Olimia (postaja Atomske toplice hotel). Oba zdravilišča se nahajata v neposredni bližini železniške postaje.

https://potniski.sz.si/zdraviliski-vlak-2/

 

ŠTEVILNI OSTALI KRAJI V SLOVENIJI

Našteli smo samo nekaj predlogov oz. največjih mest v Sloveniji. Prijetne in spontane izlete z vlakom po naši zeleni domovini lahko načrtujete tudi sami, po lastnih željah.

Številne kraje po Sloveniji povezuje železniška povezava, odkrijte jih z uporabo iskalnika voznega reda na naši spletni strani.

Želimo vam prijetno potovanje!


Povezava do zemljevida

 

DODATNE IDEJE ZA IZLETE

Dodatne predloge izletov z vlakom lahko najdete na naši spletni strani: IZLETI V SLOVENIJI

 

NA PRIREDITVE Z VLAKOM

Predloge zanimivih prireditev in dogodkov, ki so dostopni z vlakom lahko redno najdete na naši spletni strani: PRIREDITVE V SLOVENIJI

 

Pomladna evropska mesta

Tudi mesta širom Evrope ob prijetnih pomladnih temperaturah vabijo na obisk. Predstavljamo vam nekaj namigov za potovanja z vlakom v tujino.

https://potniski.sz.si/novice/2024/03/ne-cakaj-na-maj-2/

 

Potovati z vlakom je trajnostno.

Po podatkih Evropske komisije predstavlja železniški promet 0,4 % emisij toplogrednih plinov iz prometa, medtem ko cestni promet kar 76,7 %. Potovanja z vlakom postajajo tako še bolj popularna.

 

Skupine morajo svoje potovanje prijaviti po elektronski pošti na: [email protected] oz. preko kontaktnega obrazca na spodnji povezavi:

https://potniski.sz.si/skupine

 

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].