Predstavljamo nekaj namigov za za zimske počitnice z vlakom, v domače ali tuje kraje. Ugodno na kopanje, smučanje, na pustolovščino ali v evropska mesta že od 8 evrov.

Kam med zimskimi počitnicami? Potovanje z vlakom ponuja številne ugodnosti, saj lahko z vozovnico uveljavljajte tudi popuste za kopanje, nočitve, oglede znamenitosti in podobno.

Za vsakogar se nekaj najde.

Za izlet, ki nam bo večno ostal v lepem spominu, včasih potrebujemo samo navdih ali dobro idejo. Nekaj idej si lahko preberete v nadaljevanju.

 

Smučarski in kopalni paketi (Slovenija)

Podajte se v zimsko pravljico, v raj za ljubitelje smučanja, deskanja in sankanja na naravnem snegu. S Turizmom Bohinj smo pripravil številne ugodne pakete, ki vključujejo ugodnejše smučanje, prevoz, malico, kot tudi pakete, ki poleg tega vključujejo še kopanje v Vodnem parku Bohinj. Ugodno se lahko odpravite na dva smučišča na tem območju: Vogel in Soriška planina.

https://potniski.sz.si/trip/zimska-avantura-na-voglu/

https://potniski.sz.si/trip/z-vlakom-na-sorisko-planino-na-smucanje/

 

Z vlakom v Tehnopark Celje (Slovenija)

3 platforme zabave, 53 igralnih postaj, Magični svet iluzij in veliko več vas čaka v Tehnoparku Celje. V sodelovanju s Tehnoparkom Celje smo za vas pripravili ugodne in zanimive pakete.

https://potniski.sz.si/trip/z-vlakom-v-tehnopark-celje-pustolovsko-in-okolju-prijazno/

 

Z vozovnico za vlak cenejše kopanje v Terme Laško (Slovenija)

Če vas v zimskem mrazu zamika kopanje v Termah Laško, izstopite na železniški postaji Laško, od tam pa vas čaka okoli 5-minutni sprehod do termalnih užitkov. Vse podrobnosti lahko najdete na:

Ugodneje na kopanje in v savne v Thermano Laško

 

Cenejše kopanje tudi v Rimskih termah (Slovenija)

Tudi Rimske terme so odlično dostopne z vlakom, saj je železniška postaja oddaljena le okoli 5 minut hoje. Vsi, ki se boste pripeljali z vlakom, ste nagrajeni še s posebnimi popusti na določene storitve. Z veljavno dnevno vozovnico za vlak lahko koristite 25 % popust za 4 urno ali celodnevno kopanje, 20 % popust za 4 urni ali celodnevni vstop v Deželo savn Varinka ter 10 %  popust na masažne in beauty  storitve ter kopeli v Wellness centru Amalija.

Ugodneje na razvajanje v Rimske terme

 

Na smučanje v Bad Gastein (Avstrija)

Le slabe tri ure vožnje z vlakom do smuke v top avstrijskem smučarskem centru. Železniška postaja se nahaja v neposredni bližini spodnje postaje gondole, ki pelje na 2250 metrov visoki Stubnerkugel, ki nudi odlično smuko za vse okuse in zahtevnostne stopnje na 170 km urejenih smučarskih progah.

Smučišče Bad Gastein sodi v sam vrh avstrijskega turizma in ponuja vse, kar si lahko smučar poželi v času zimskega oddiha. Bad Gastein vas bo prijetno presenetil tudi z mogočnim slapom reke v samem središču mesta. Do Bad Gasteina se lahko iz Ljubljane vsakodnevno zapeljete s kar štirimi vlaki.

Tako ga je doživela novinarka Ana Kovač:

Fantastično smučarsko središče, ki vas bo odpeljalo v preteklost

 

Z vlakom se lahko, poleg Bad Basteina, pripeljete tudi do svetovno znanega smučarskega središča Schladming, do doma smučarskega prestiža Kitzbuhel s številnimi smučarskimi centri in drugimi športnimi tereni, do St. Anton am Arlberg in Landen am Arlberg, ki ležita ob glavni železniški progi Salzburg–Innsbruck–Zürich in sta izhodišče za smučarske centre v okolici, kot so Stuben, Zürs, Lech, St. Christoph, Strengen, Flirsch, Pettneu in Schnann.

Ne smemo pozabiti tudi smučišča Obertauren pa tudi švicarskega mondenega smučišča Wengen, ki je Bojanu Križaju prinesla enega izmed večjih uspehov v karieri, spust po smukaški progi pa zahteva kar nekaj poguma in smučarskega znanja. Tudi sama vožnja z vlakom do Wengna je ena najbolj spektakularnih na svetu! Čudoviti razgledi na okolico, na Zürich, Bern in Interlaken ter prehod skozi živo skalo do najvišjega evropskega postajališča Jungfraujoch (3471 m) vas pripelje v svet smučarskega gorskega paradiža.

Za dodatne informacije in podrobnosti potovanja nas lahko povprašate na [email protected] ali uporabite iskalnik mednarodnega voznega reda.

 

Budimpešta (Madžarska)

Obiščite lepotico ob Donavi. Z vlakom se boste peljali mimo čudovitega Blatnega jezera in Veszprema do madžarskega glavnega mesta Budimpešte. Povzpnite se na Citadelo, ki se dviguje nad tem veličastnim mestom, oglejte si središče mesta ob Elizabetinem mostu, sprehodite se skozi Verižni most in čez Trg svobode do bazilike sv. Štefana. Iz Ljubljane se lahko do tja zapeljete že od 15 evrov naprej.

Oglejte si top 10 predlogov, popotniškega blogerja Mira Milipoviča, ki jih ne smete zamuditi in jih morate doživeti v Budimpešti

TOP 10 stvari, ki jih morate doživeti v Budimpešti

 

Poleg Budimpešte, lahko počitnice izkoristite za obisk številnih evropskih mest, ki jih lahko obiščete v enem dnevu ali pa načrtujete večdnevne oglede.

Obiščite Gradec, Dunaj, Salzburg, Trst.

 

Preverite še dodatne predloge:

https://potniski.sz.si/novice/2024/01/na-zimske-poti-z-vlakom/

 

IZLETI V SLOVENIJI

IZLETI V TUJINI

 

Več informacij:
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • na številki: 080 81 11,
  • na [email protected]