Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Družine

Popusti

Družine lahko koristijo naslednje ugodnosti pri nakupu vozovnic za notranji promet:

  • starejši od 12 let: do 40 odstotkov*,
  • otroci od 6. do 12. let: do 50 odstotkov*,
  • otroci do 6. leta starosti potujejo brezplačno.

* od redne vozne cene za potovanja v 1. ali 2. razredu lokalnega potniškega vlaka.

Veljavnost

Popust/ugodnost velja za potovanja v 1. ali 2. razredu potniških vlakov po Sloveniji vse dni v letu. Vozovnico za družinsko potovanje lahko kupite tudi v mednarodnem prometu, popust pa velja samo za proge Slovenskih železnic. Za potovanje z vlakom višje vrste je treba plačati dodatek.

Določila o uporabi

Za družinsko potovanje se šteje, če potujejo najmanj ena oseba, starejša od 12. let, in en otrok do 12 let, vendar skupaj največ 5 potnikov. Osebe starejše od 12. let, ki želijo potovati same oziroma brez otroka do 12 let, ne morejo koristiti popusta za družinska potovanja.

Starost otroka se upošteva na dan nakupa vozovnice. Na zahtevo pooblaščenega delavca mora uporabnik z osebnim dokumentom izkazati starost otrok.

Več informacij o voznih redih in cenah:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. št. 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].