Popust za otroke

Vaši otroci lahko potujejo s 50 do 75-odstotnim popustom ali celo brezplačno.

Otroci do četrtega leta, v nekaterih državah pa do šestega leta starosti, potujejo z vlakom brezplačno, do dvanajstega rojstnega dne pa po polovični ceni. V določenih državah po polovični ceni potujejo celo do štirinajstega, petnajstega, šestnajstega ali sedemnajstega leta.

Brezplačno, do dopolnjenega 6. leta starosti, se bodo vaši malčki vozili po naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Danska, Finska, Luksemburg, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Slovenija, Švica, Švedska, Srbija, Črna gora, prav tako pa tudi s Pomorsko družbo Attica.

Naslednji prevozniki so za potovanja otrok po polovični ceni zvišali zgornjo mejo 12 let, in sicer je starostna meja:

  • za potovanja po Srbiji, Črni gori in Madžarski dopolnjeno 14. leto,
  • za potovanja po Češki, Slovaški, Avstriji in Nemčiji dopolnjeno 15. leto,
  • za potovanja po Švici, Danski, Norveški, Švedski, Veliki Britaniji in Irski dopolnjeno 16. leto,
  • za potovanja po Finski dopolnjeno 17. leto.

Navedeni popusti ne veljajo za potovanja z vozovnicami InterRail. Za nakup vozovnice InterRail po polovični ceni velja starostna meja od 4. do dopolnjenega 11. leta starosti.

Za potovanja v Srbijo, Makedonijo in Grčijo z vozovnico City Star International imajo otroci od šestega pa do dopolnjenega dvanajstega leta starosti 75 odstotkov popusta. Če pa potujejo s starši ali starimi starši v Avstrijo, Nemčijo, na Češko, Slovaško in Hrvaško – in so stari do petnajst let, pa imajo 50 odstotni popust.

Potovanje bo za vaše otroke pravo doživetje, za vas pa ne bo pomenilo prevelikih dodatnih stroškov.