Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
17. 9. 2020 - 20. 9. 2020

V Maribor na Festival Stare trte – z vlakom je preprosto

Znamenita Stara trta na mariborskem Lentu spet vabi. Njen festival, s katerim se poklonimo njeni častitljivi starosti, več kot 450 let, bo tokrat potekal med 17. in 20. septembrom.
Več o letošnjem festivalu preberite – tukaj.

Festival Stare trte je zagotovo vinska, kulinarična in kulturna  posebnost vse Slovenije in ne le vinske “dežele” Štajerske. Do nedelje bo ponujal sprehode s pokušinami, zaključil pa se bo s svečano trgatvijo najstarejše trte sveta in razglasitvijo nove vinske kraljice.

Ker želimo, da bi se na festivalu počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.

V Maribor se pripeljite z vlakom. Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na železniških postajah,
na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
po elektronski pošti [email protected]