S sprejetim odlokom Vlade RS se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, od 16. novembra 2020 do preklica, začasno prekine ves notranji javni prevoz potnikov v Republiki Sloveniji.

Vlada je na seji 26. novembra še za 14 dni podaljšala odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu in so namenjeni izključno potovanjem v mednarodnem prometu. Glede ponovnega pričetka izvajanja voženj vas bomo obveščali na spletni strani.Zahvaljujemo se za razumevanje. Ostanite zdravi!
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
17. 9. 2020 - 20. 9. 2020

V Maribor na Festival Stare trte – z vlakom je preprosto

Znamenita Stara trta na mariborskem Lentu spet vabi. Njen festival, s katerim se poklonimo njeni častitljivi starosti, več kot 450 let, bo tokrat potekal med 17. in 20. septembrom.
Več o letošnjem festivalu preberite – tukaj.

Festival Stare trte je zagotovo vinska, kulinarična in kulturna  posebnost vse Slovenije in ne le vinske “dežele” Štajerske. Do nedelje bo ponujal sprehode s pokušinami, zaključil pa se bo s svečano trgatvijo najstarejše trte sveta in razglasitvijo nove vinske kraljice.

Ker želimo, da bi se na festivalu počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ-ja glede koronavirusa.

V Maribor se pripeljite z vlakom. Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na železniških postajah,
na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si.