Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta
7. 11. 2020 - 15. 11. 2020

Z vlakom na martinovanje na Kras, vabijo Sežana, Štanjel…

Počasi se bliža čas, ko mošt postane vino. Na Krasu bo novembra že tradicionalno zelo živahno. Med 7. in 15. novembrom – bodo potekala Martinovanja – kulinarično razvajanje s pokušino kraških vin. Doživite edinstven dogodek, kjer se zlijeta vino in kulinarika Krasa.

Vinarji bodo v ospredje postavili pokušino kraških vin, gostinci bodo obiskovalcem postregli z martinovim krožnikom, med odprtimi kletmi vzdolž Kraške vinske ceste pa si vzemite čas tudi za KRASna martinova doživetja.

Ker želimo, da bi se v dneh martinovanj počutili varno in sproščeno, ne dvomimo, da boste upoštevali priporočila NIJZ glede koronavirusa.

Na Kras se pripeljite z vlakom. Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

*Popusti se uveljavljajo na redno ceno potniške vozovnice.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na železniških postajah,
na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
po elektronski pošti [email protected]