Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Skupine

Do 50-odstotni popust (od redne vozne cene) za potovanje v 1. in 2. razredu vseh vrst vlakov, za potovanje najmanj 6 oseb.

Popusti

  • do dopolnjenega 26. leta: do 50 odstotkov*,
  • starejši od 26 let: do 30 odstotkov*.

* od redne vozne cene za potovanja v 1. ali 2. razredu lokalnega potniškega vlaka.

Kaj potrebujemo za popust

Popust se lahko izrabi za enosmerno ali povratno potovanje na podlagi navadnega pisnega seznama oseb (pri skupini do dopolnjenega 26. leta so potrebni tudi rojstni podatki).

V prijavi je potrebno navesti: odhodno in namembno postajo, datum potovanja, vlak s katerim bo skupina potovala, navedene postaje oz. postajališča, kjer bo skupina prekinila potovanje, vlak in datum nadaljevanja potovanja (v primeru prekinitve potovanja) ter število udeležencev.

Veljavnost

Popust velja za 1. in 2. razred vlakov vseh vrst. Za potovanje z vlakom višje vrste je potrebno plačati dodatek.

Določila o uporabi

Velja za skupinska potovanja najmanj 6 oseb.

Prijava potovanja

Skupine morajo svoje potovanje prijaviti po elektronski pošti na: [email protected] oz preko spodnjega kontaktnega obrazca in sicer:

  • skupine do 50 oseb najpozneje 2 delovna dneva,
  • skupine nad 50 oseb pa najpozneje 8 delovnih dni pred nameravanim potovanjem.

Če se prijava ne predloži pravočasno, se prevoz opravi le, če to dopuščajo razmere.

Priprava in organizacija potovanj

Za pripravo in organizacijo potovanja se zaračuna dodatek po ceniku glede na število potnikov in vrsto organizacije potovanja, tudi za brezplačne vozovnice.

Odpoved potovanja

Za pravočasno odpoved se šteje če skupina odpove potovanje 1 delovni dan pred potovanjem (v tem primeru se stroški odpovedi potovanja ne zaračunajo). Če skupina odpovedi ne sporoči pravočasno oz. potovanja ne odpove se zaračunajo stroški odpovedi v vrednosti 10% vrednosti celotnega potovanja ali aranžmaja.

Več informacij:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • po elektronski pošti [email protected]
  • preko kontaktnega obrazca:
  • DD dot MM dot YYYY