V rubriki Tujina najdete predloge najbolj ugodnih povezav v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Italijo, Češko, Slovaško, Madžarsko in na Hrvaško.

Če želite potovati s kakšno drugo povezavo, kot so navedene, si lahko sestavite vozni red po svojih željah s pomočjo iskalnika mednarodnega voznega reda ali povprašate na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Z vlaki lahko potujete tudi v vse ostale evropske države. Tudi tukaj velja, da si svoj vozni red sestavite s pomočjo iskalnika mednarodnega voznega reda ali povprašate na prodajnih mestih vozovnic za mednarodni promet.

Vozovnice si priskrbite že v Sloveniji.

Na mednarodnih prodajnih mestih lahko kupite vozovnice za potovanja v vse evropske države 2 meseca pred odhodom. Če se v tujino odpravljate s kakšnim drugim prevoznim sredstvom, v tujini pa si želite potovati z vlakom, si lahko v Sloveniji priskrbite vozovnice za notranje relacije (t.i. delne relacije), rezervacije za hitre vlake (Thalys, TGV, ICE,…), prav tako pa tudi vozovnice in rezervacije za spalnike in ležalnike.

Interrail

Če pa se odpravljate na popotniško odkrivanje posamezne države ali več držav, vam priporočamo, da si že v Sloveniji priskrbite vozovnico Interrail One Country Pass, ki velja za potovanje po progah izbrane države, ali vozovnico Interrail Global Pass, ki velja za potovanja po progah vseh članic ponudbe.

Več:

Interrail – potovanje za vse generacije

Dodatne informacije

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na prodajnih mestih,
  • na številki 080 81 11,
  • po elektronski pošti [email protected].